Snap
  • indeschijnwerpers
  • regenboogfamilie
  • rmoon.sreen
  • Tweemamas
  • eersteprikjes
  • Baby

Spuitluiers, bergen was en een hangerig kind

Yaël heeft haar eerste prikje gehad

Arme meid. Ze kreeg als Sinterklaas cadeautje haar eerste prikje: de DKTP. Bij het consultatie-bureau zit ze qua groei iets onder het gemiddelde, maar wat haar ontwikkeling betreft, loopt ze weer iets voor. Ze focust heel goed, kijkt mee als je met je hoofd van links naar rechts draait en lacht en brabbelt zelfs al veel. Ze is nu 56,1 CM lang en weegt inmiddels 4,5 KG. Ze is dus best flink gegroeid in de afgelopen vier weken!


Nu was dan echt de afspraak voor haar prikje. Ze deed het supergoed! Het was wel even een gil, want ja, wie vind het nu fijn om zo’n naald in je been te krijgen. Vijf seconde later was ze weer stil en viel ze als een blok in slaap. Blijkbaar waren de indrukken van het consultatie-bureau te vermoeiend geweest. De hele dag heeft ze geslapen en in de avond had ze toch wel wat verhoging. We hadden al zetpillen in huis gehaald dus we konden direct wat paracetamol geven. Echt koorts heeft ze gelukkig niet gehad. Wel kotsbuien en volle spuitluiers, ongeveer vier op een dag. En geen enkele luier die het tegen hield, dat stond gelijk aan vier nieuwe outfits en rompers per dag. Het duurde een dag of drie, dus je kunt wel rekenen hoeveel was ik er ineens bij had gekregen haha


Bijna haar eerste prikje

Een aantal dagen voor haar eerste prikje, mocht ze gaan floaten in Tiel. De afspraak duurde een uur en een kwartier, waarbij ze een half uur gaat floaten en daarna een massage krijgt. Het floaten vond ze fantastisch. Maar thuis in bad of onder de douche vindt ze ook heerlijk, dus daar twijfelde we niet aan. Eenmaal uit de ‘baby jacuzzi’ ging het luchtalarm af. Madam had het koud, had honger en was moe. Gelukkig was er tussendoor tijd voor de fles, maar ze was alsnog veel te moe voor de massage. De eigenaresse kwam met een hele lieve oplossing zodat we binnenkort nog een keer kunnen floaten, maar de massage op haar kosten nogmaals mogen proberen. Deze afspraak staat uiteraard alweer ingepland. We kunnen niet wachten.

De adoptie

Van onze advocaat hebben wij inmiddels te horen gekregen dat de adoptie rond is. Serena heeft nu officieel gezag! Helaas staat ze nog niet als juridisch ouder op de geboorteakte, dit duurt nog even. De rechtbank geeft de ouders altijd een verplichte tijd om in hoger beroep te kunnen, dus wanneer die tijd is verstreken, zal Serena met terugwerkende kracht (vanaf de geboorte) juridisch moeder zijn van ons meisje.


Leestip: 4x knutselwerkjes maken met je kleintje

1 jaar geleden

Fijn dat alles juridisch bijna rond is en zo lief die baby spa :)