Snap
  • #kinderenindebergen
  • #avontuurlijkekinderen
  • #kindvriendelijkeberghutten
  • #wandelenindebergen
  • #vakantieinoostenrijk

Samen naar een kindvriendelijke berghut wandelen

Maar hoe vind je kindvriendelijke hutten?

Wat is er nu leuker dan samen met de kids naar een berghut wandelen!? Ben jij deze zomer heerlijk in de bergen op vakantie met het gezin dan is het zeker een aanrader om eens een dag wandeling te maken richting een alm- of berghut! Onderweg wandel je door bossen, over almen en langs riviertjes. Om vervolgens als beloning te genieten van wat lekkers bij de hut. Maar hoe vind je nu hutten die kindvriendelijk zijn? Waar ze bijvoorbeeld ook een speeltuin hebben? Ik vertel je er meer over in deze blog.

Wandelen naar kindvriendelijke berg- en almhutten

Bergtoppen beklimmen en hoogtemeters vreten. Als je met de kinderen op vakantie gaat in de bergen lukt dat vaak niet. Het goede nieuws is ook dat kinderen dit helemaal niet nodig hebben! Kinderen zoeken naar spannende avonturen en mysterie in de bergen en dat kan jij als ouder hen als snel bieden. Mystieke wezens schuilen achter elke steen. En niets is leuker dan dammetjes bouwen in de rivier. En hoe leuk is het dan om vervolgens bij een hut wat te eten, drinken en verder te spelen!

Mama en papa eten gezellig wat in de berg- of almhut en zij speelt nog wat bij de waterbak

Snap

Lekker bij het water spelen!

Sinds ik een dochtertje heb en we onze bergtochten aanpassen op wat voor haar comfortabel én leuk is, vind ik het superleuk om richting hutten te wandelen. Hier spelen we samen te midden van de bergen in de speeltuin. Mama en papa eten gezellig wat in de berg- of almhut en zij speelt nog wat bij de waterbak. Na het eten kijken we nog wat voor bloemetjes er allemaal in de almweides groeien. Of we gaan op zoek naar de koeien, want de bellen horen we al, maar de koeien hebben zich verstopt. Vervolgens wandelen we weer lekker naar het dal, de auto of de lift. Een top dag voor iedereen!

Toch zijn niet alle hutten in de bergen zo kindvriendelijk. Vaak is er geen speeltuin en kun je ver zoeken naar een verschoonkussen bij de toiletten. 

Snap

Kindvriendelijke berg- en almhutten

Maar hoe vind je deze kindvriendelijke alm- en berghutten nu?

Om samen de bergen in te gaan als gezin en naar kindvriendelijke berg- en almhutten te wandelen hebben de Alpenverenigingen de handen ineengeslagen: ‘Mit Kindern auf Hütten’. Dit keurmerk dragen alm- of berghutten als ze aan de volgende kwaliteitscriteria voldoen:

  • Er zijn geschikte wandelingen of belevingsmogelijkheden naar leeftijdscategorie;
  • De route naar de hut is voor bepaalde leeftijden geschikt;
  • Rondom de hut is het geschikt om te spelen of de natuur te ontdekken;
  • Families zijn welkom;
  • Kindvriendelijk eten (zowel in portie als prijs);
  • De hut heeft spullen voor kinderen (kinderstoeltje, spelletjes, boekjes etc.). 

Snap

Samen spelen in de speeltuin

Op de site van de Oostenrijkse Alpenvereniging vind je naast kindvriendelijke hutten ook gezinsvriendelijke wandeltochten. Ben jij dus nog op zoek naar een leuk uitje in de bergen? Kijk dan vooral op de site!

Wil je iets nog avontuurlijker doen dan alleen een dag wandeling maken in de bergen met de kids? Heb je dan al wel eens aan een huttentocht met kinderen gedacht. Samen met andere kinderen meerdere dagen achter elkaar in de bergen wandelen, op zoektocht naar magische stenen, de Alpen big Five en slapen in berghutten. Ga dan eens gezellig mee op huttentocht met Meiden in de Bergen. Een avontuur voor stoere mama’s met hun dochter of zoon!

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Sietske | Spotlight Blogger?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.