Snap
  • vaderrol
  • oma
  • narcisme
  • Ouderverstoting
  • Vaderschapstest
  • dnatest
  • manipulatie
  • bedrog

Opeens blijk je helemaal geen oma te zijn (deel 1)

Een bizar verhaal met een onbegrijpelijk bedrog...

Hoe begin je een verhaal wat lijkt op een verhaallijn uit GTST? Iets wat je niet kan verzinnen maar wat ons gezin wel echt overkomt. Laat ik maar beginnen bij het begin.

Ergens in Januari 2018 krijgt mijn zoon Maikel een vriendinnetje, hij is dan 20 jaar oud en zijn vriendinnetje 18. Geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen. Ik was blij dat mijn zoon gelukkig was en ookal liep het niet altijd lekker in de relatie wij probeerden ze te helpen en te steunen. Beiden hadden een rugzakje en hadden soms moeite met communiceren. Maar ze waren nog jong en er kon nog van alles gebeuren en dat gebeurde ook. Toen ze een half jaartje samen waren ging Maikel op zichzelf wonen. Natuurlijk waren ze vanaf dat moment bijna dagelijks samen. En het ging eigenlijk best goed. 

Er waren gezellige feestdagen en vakanties en samen pasten ze op ons jongste dochtertje. Ze deden leuke dingen samen en natuurlijk waren er soms minder leuke dingen maar dat hoort erbij. In 2019 krijgt Maikel een nieuwe baan met vast contract bij een bedrijf in Giessen. Vanaf dan komt hij meer in contract met het geloof. Wij zijn katholiek maar doen er weinig tot niets mee. Ik geloof in God maar niet perse in een geloof. Ik leef vooral met 1 regel en dat is: "doe niets bij een ander wat je ook zelf niet aangedaan wilt worden" Dan kom je al een heel eind in mijn ogen. En ik geloof heel erg in positiviteit en je hart volgen. Dit probeer ik mijn kinderen ook erg mee te geven in de opvoeding. Maar goed, Maikel kwam in aanraking met een gemeenschap en ging steeds vaker naar bijeenkomsten waar hij uit de bijbel las en uitleg over de bijbel kreeg. K. ging ook vaak mee maar had er geen interesse in. Ze zat meestal op haar telefoon en hielt zich afzijdig. 

Door het geloof en de gemeenschap veranderde de levenswijze van Maikel. Hij dronk niet meer en wilde zich aan de regels van de gemeenschap houden. Eind september 2019 liet hij zich officieel opnieuw dopen. En hoewel ik het zelf ook best spannend en lastig vond ben ik wel achter mijn zoon blijven staan en ben ik hem blijven steunen. Ik ben meegegaan naar bijeenkomsten om met eigen ogen te zien wat daar gebeurde, wat voor soort mensen er zaten en hoe ze daar met elkaar omgingen. Er was natuurlijk veel onwetendheid vanuit onze kant en Maikel ging er zo in op dat het soms ook wat eng was om hem zo te zien veranderen. Hij wilde ook graag iedereen het woord van God vertellen en daar zat natuurlijk niet iedereen op te wachten. Vooral de ouders van K. hadden daar veel moeite mee. Die noemden de gemeente een sekte en wilden er niets over horen of weten. K. zelf bleef er wat neutraal in staan met sommige van de gemeente kon ze goed opschieten maar ze ging niet mee in het geloof en de gemeenschap zelf. Ze had meer moeite met het feit dat Maikel ook geen seks meer voor het huwelijk wilde. Naar mijn idee kwam ze een beetje tussen haar ouders en Maikel in te staan.

Op 11 April 2020 vierde Maikel zijn 23e verjaardag en werden wij verrast met het nieuws dat K. zwanger was. Dat was even schrikken het was niet gepland maar volgens K. was de pil die ze slikte over de datum geweest. Ik vond het maar een vreemd verhaal. Volgens Maikel hadden ze maar 1 keer seks gehad omdat hij zich had laten verleiden. Ik heb het met beiden over de verschillende opties gehad die ze hadden omdat ik het gevoel had dat ze er beiden niet goed over nagedacht hadden wat de verantwoordelijkheid van een kindje allemaal met zich mee brengt. Ze besloten er samen voor te gaan en ook daarin hebben wij ze toen gesteund. K. was dolgelukkig met de zwangerschap en ook Maikel begon toekomst plannen te maken voor hun gezinnetje. En toen ging het helemaal mis...

Klik hier om momfluencer te worden! 

1 jaar geleden

Tjee wat een verhaal, in afwachting deel 2 .Het zal je maar overkomen 🙏

1 jaar geleden

Deel 2 is inmiddels ook geplaatst

1 jaar geleden

Wat een verhaal ,

1 jaar geleden

Ik leef met je mee, zal aan je denken en veel sterkte❣️

1 jaar geleden

Jeetje wat 'n verhaal zeg veel sterkte en zal aan je denken