Snap
  • moederschap
  • tweelingmama
  • Zwanger
  • emigreren
  • gezinsleven

Ons leven op Curaçao met Vive en tweeling op komst

Even voorstellen...

Hallo en welkom! 

Hallo daar! Ik ben Meike, en wat leuk dat je een kijkje komt nemen in ons leven op het tropische eiland Curaçao. Deze blog is mijn digitale dagboek waar ik onze avonturen, uitdagingen en het dagelijks leven met je deel, en hopelijk met een goede dosis humor en persoonlijke verhalen.

Samen met mijn verloofde Farley, dochter Vive en onze trouwe viervoeters, Poes en Frenkie, wonen we sinds 2023 op Curaçao. Maar voordat we deze tropische stap zetten, hebben we een intense en emotionele reis achter de rug.

In mei 2018 begonnen Farley en ik enthousiast met proberen voor een gezin. Helaas resulteerde dat in een miskraam in 2019, een zware en verdrietige ervaring. Vijf maanden later was er echter reden tot hoop: ik raakte opnieuw zwanger en deze keer leek alles goed te gaan. We keken uit naar onze dochter Nola, met een uitgerekende datum van 25 juli 2020.

Onze vreugde werd echter ruw verstoord toen Nola drie dagen na de uitgerekende datum geboren werd met ernstig zuurstoftekort. De bevalling leidde tot een spoedkeizersnede, een NICU-opname en uiteindelijk palliatieve thuiszorg. Het verlies van Nola was hartverscheurend en veranderde ons leven op manieren die we nooit hadden kunnen voorzien. Overweldigend door de gebeurtenissen, begon ik te schrijven. Wat begon als een persoonlijk dagboek groeide uit tot een manier om mijn ervaringen te delen en contact te maken met anderen die soortgelijke uitdagingen hebben doorgemaakt.

Fast forward naar 2021:

Onze tweede dochter, Vive, werd geboren, iets meer dan een jaar na Nola. 

Vive bracht weer kleur in ons leven en gaf ons nieuwe energie en hoop. Ondanks de zware periode van rouw en verlies, maakte Vive onze dagen lichter en gaf ze ons weer een reden om te glimlachen. Haar komst gaf ons de kans om opnieuw te genieten van de kleine dingen in het leven en het moederschap weer met volle teugen te omarmen.

Na Vive's geboorte kregen we weer het gevoel dat ons leven weer kon beginnen, maar de uitdagingen hielden niet op. We kregen nog twee miskramen over ons heen, wat elk keer weer een nieuwe klap was. Het vergde veel kracht om steeds weer door te zetten. Deze herhaalde teleurstellingen deden ons nadenken over de richting van ons leven. We waren op zoek naar verandering, een frisse start die ons misschien zou helpen om weer wat vreugde te vinden en te herstellen van al die tegenslagen.

Toen begon het verlangen naar iets anders op te borrelen. We zochten naar een plek waar we een nieuwe weg konden inslaan. Waarom niet naar Curaçao? Met haar betoverende schoonheid en tropische charme, leek de perfecte plek voor deze nieuwe start. We besloten de sprongetje te wagen en te verhuizen naar dit paradijselijke eiland, in de hoop dat een verandering van omgeving ons zou helpen om opnieuw balans te vinden en verder te gaan met ons leven.

De grote verassing:

En dan komt de grote verrassing: binnen nu en drie weken verwelkomen we een eeneiige tweeling! Ja, je leest het goed, een eeneiige tweeling! Dit heeft ons toekomstbeeld nogmaals op zijn kop gezet. 

Farley heeft altijd gedroomd van een tweeling, niet omdat hij zo'n behoefte had aan twee keer zoveel luiers en slapeloze nachten, maar omdat hij gewoon graag een groot gezin wilde. Ikzelf vond twee kinderen al meer dan goed. Puur praktisch; want je hebt twee handen, voor elk kind één. Met z'n allen naar het pretpark? Dan heb je twee bankjes voor twee personen. Verpakkingen voor eten zijn vaak afgestemd op twee tot vier personen. Als jongste van vijf kinderen herinner ik me goed dat ik vaak de sjaak was, altijd ergens in het midden van de bank in de auto of op een bijzetkrukje aan een tafel voor vier personen. Nee, een gezin met twee kinderen leek gewoon logischer.

Maar na het verlies van Nola veranderde ons droombeeld. Het werd ineens: twee lévende kinderen. Om nu ons toekomstbeeld weer bij te stellen naar drie levende kinderen. Jeetje. Vier kinderen in totaal. Het idee van een gezin met vier dochters was absoluut niet in mijn hoofd ooit voorgekomen..

De realiteit van een eeneiige tweeling

De ironie is dat ik nooit het hebben van een tweeling had geromantiseerd. De risico's van een zwangerschap met een tweeling, de terreur van de newborn fase en alle daaropvolgende fasen maakten het idee van een tweeling voor mij eerder iets om te vermijden. Als ik ergens hoorde dat iemand een tweeling verwachtte, dacht ik altijd: "Pfoeh, nou... Súper leuk voor je, maar liever jij dan ik."

En toch, hier zijn we dan. Op de echo zagen we niet één maar twee kloppende hartjes. Niet alleen werden we geconfronteerd met de risico's en complicaties die bij een tweeling komen kijken, maar ook met de gedachte dat we binnenkort vier kinderen zouden hebben. HOLY MOLY. Waar ik ooit droomde van een gezin met twee kinderen, heb ik nu te maken met een gezin van vier dochters. Het voelt soms alsof ik de tel kwijt raak. Zes zwangerschappen, zeven kloppende hartjes en vier kinderen waarvan we hopen dat er straks drie bij ons zullen zijn.

De praktische kant van het hebben van een tweeling,  brengt veel uitdagingen met zich mee. Het idee van twee newborns tegelijk, vooral in een omgeving zonder de gebruikelijke gemakken van thuis, is best overweldigend. Denk aan het duwen van een enorme tweelingbuggy door het mulle zand en proberen om twee huilende baby's tegelijk te kalmeren. Ja, ik kijk uit naar de magie van twee baby's en twee identieke meisjes, maar verwacht vooral veel bijgestelde verwachtingen en chaos.

Wat je kunt verwachten

Op deze blog vind je een mix van verhalen over ons leven op Curaçao. Van de zoektocht naar verborgen stranden tot het navigeren door het gezinsleven met een peuter en een aankomende tweeling. Naast de dagelijkse avonturen deel ik ook onze persoonlijke verhalen over rouw, gezinsuitbreiding en hoe we ons aanpassen aan ons nieuwe leven op dit prachtige eiland.

Ik ben benieuwd naar hoe het eerste halfjaar (met de tweeling) hier op Curaçao zal zijn zonder het gemak van cafétjes om de hoek en zonder familie en vrienden die even kunnen helpen. Dus, als je nieuwsgierig bent naar het leven op Curaçao met een peuter en een eeneiige tweeling, of gewoon op zoek bent naar een beetje humor en avontuur, dan ben je hier aan het juiste adres. Ride the wave, embrace the bloom!

Met liefde en zonneschijn,

Meike

Mamaplaats's avatar
1 maand geleden

Welkom op Mamaplaats ❤️

's avatar
1 maand geleden

Ben benieuwd om jullie verhalen te gaan lezen!

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Meike | Spotlight Blogger?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.