Snap
  • #emigrerenmetkinderen
  • avonturensparen
  • mamainkopenhagen

Ons emigratie avontuur: opwinding en beetje paniek

We did it!

Eind december was het zover: met een geleende aanhangwagen vol spullen reden we naar Kopenhagen. Er stonden ons spannende avonturen en nieuwe ervaringen te wachten. Ik voelde een mix van opwinding en een vleugje paniek.

Hoe? Waarom? Wat?

Mijn man greep een fantastische kans: een baan bij een Deense firma als IT-consulent. Met een vast contract betekent dit dat we hier niet als typische expats zijn die over een paar jaar weer terugkeren naar huis. Er is dus geen einddatumn en we gaan met volle overtuiging dit avontuur aan. Ik ben er van overtuigd dat we samen met ons gezin talloze nieuwe herinneringen zullen creëren en het geeft ons de kans om de wereld vanuit een ander perspectief beleven. Het is een unieke kans om als familie te groeien, nieuwe culturen te ontdekken en ons thuis te maken in een stad vol verrassingen en mogelijkheden - wordt dus nog vervolgd... 😉

De Eerste Stappen

Verhuizen naar Kopenhagen roept natuurlijk ook veel vragen op en brengt een berg administratie met zich mee – en geloof me, dat is echt heel erg veel! De eerste stap was het aanvragen van een CPR-nummer, het Deense equivalent van het Belgische rijksregisternummer. Dit nummer heb je nodig voor alles: bankzaken, mobiele telefoon, schoolinschrijving, gezondheidszorg, noem maar op. Maar voordat je dat kunt regelen, moet je eerst een adres hebben om je in te schrijven. Onze eerste missie was dus het vinden van een (tijdelijke) huurwoning. Vanaf dat moment konden we eindelijk beginnen met het regelen van al de andere zaken.

Hoe gaat het nu?

Kopenhagen heeft ons met open armen ontvangen. Het is een prachtige stad met een bijzondere charme en een mix van moderne architectuur en historische pracht. Denen zijn soms nors maar kunnen ook enorm vriendelijk en behulpzaam zijn. We hebben een gezellig (voor ons eerder klein) stekje gevonden en we hebben het echt getroffen met onze buren. En ik ben best fier op mezelf dat ik al een mondje Deens spreek.

En de kinderen? Die hebben al genoten van de ontelbare speeltuinen en activiteiten die Kopenhagen te bieden heeft. De school is echter wel al een enorme uitdaging geweest voor de kinderen én mijn moederhart 😉. Bijgevolg heb ik voor mezelf ook nog niet veel de tijd kunnen nemen om na te denken wat IK hier nu juist ga doen, maar dat komt er zeker van! Fulltime huismama zijn is absoluut niet weggelegd voor mij.

Kortom, ik heb nog veel te delen over onze avonturen en uitdagingen hier in Kopenhagen. Laat gerust hieronder weten waar je als eerste meer over wilt weten (bijvoorbeeld school, uitstapjes, lifestyle, ...)!

Tot volgende keer?

Veel liefs,

Annelies

Nooitmama's avatar
3 maanden geleden

Fijn om te horen hoe de overgang van het Nederlandstalige onderwijs naar het Deense verlopen is.

Momstravelvibes | Spotlight Blogger's avatar

komt eraan ;-)

Nathalie Van Buul's avatar
4 maanden geleden

Jeetje wat 'n heftig verhaal zeg pfff vindt dat ze eerder hadden moeten ingrijpen maar gelukkig dat alles toch goedgekomen is, wens jullie veel sterkte met 't verwerken hiervan en veel geluk met Felix 😱💙❤️

Momstravelvibes | Spotlight Blogger's avatar

Fijn dat je op mijn blog reageert, ik denk alleen dat je dit misschien op een andere blog had willen schrijven 😉

Mamaplaats's avatar
4 maanden geleden

Bedankt voor het delen❤️

Momstravelvibes | Spotlight Blogger's avatar

het is heel fijn om te delen! bedankt om mij als spotlight blogger te selecteren ;-)

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Momstravelvibes | Spotlight Blogger?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.