Snap
  • zelfstandigondernemer
  • moederschap
  • werkende moeder
  • werk en privé

Ondernemen en moeder zijn

Twee totaal verschillende rollen

Multitasken is sinds de geboorte van onze zoon de nieuwe standaard. Privé, maar zeker ook in combinatie met werken. Waar ik voorheen de volledige focus had op mijn werk, switch ik nu tussen twee werelden. Een wereld waarin ik moeder ben en het draait om mijn gezin. In de andere wereld draait het volledig om mijn werk.

Strakke routine

Om 06.45u gaat de wekker. We douchen en kleden onszelf aan. Dan splitsen we op. Eén van ons haalt Pep (onze zoon) uit bed, wassen en aankleden. De ander gaat alvast naar beneden en maakt het ontbijt klaar voor ons alle drie. Vervolgens zitten we gezellig met zijn drieën aan de ontbijttafel en tussen de bedrijven door doe ik mijn haar en make-up. Werk bestaat dan nog even niet.

Daarna brengen we onze zoon naar de opvang. Zodra ik mijn zoon heb uitgezwaaid en richting de auto loop begint mijn werkdag. Zo voelt dat ook echt. Dan pas denk ik aan wat ik die dag op de planning heb staan.

Twee werelden

Als ik weet dat er goed voor Pep wordt gezorgd, kan ik het even loslaten en mezelf focussen op mijn werk. Iets wat ik ontzettend graag doe. Ruim vier jaar geleden begon ik naast mijn baan in loondienst met mijn eigen bedrijf. Inmiddels werk ik al twee jaar volledig voor mezelf en groeit mijn bedrijf gestaag. Ik werk vier dagen en een avond per week, woensdag is mijn vrije dag. Die dag is, net als het weekend, heilig. Op vrijdag is Teun thuis samen met Pep. Dat betekent dat Pep twee dagen per week naar de opvang gaat en één dag bij zijn opa en oma is.

Wat ik zo grappig vind, is dat wanneer ik thuis ben bij mijn gezin, ik mijn werk volledig kan uitschakelen. Het doet er niet zo veel toe. Thuis heeft overduidelijk prioriteit en voorhang op al het andere in mijn leven. Terwijl het andersom, mijn gezin in mijn ‘werk-wereld’ wel bestaat. Op een werkdag denk ik vaak aan Pep en kijk ik uit naar het digitale schriftje van het kinderdagverblijf waar gedurende de dag een verslagje en foto’s in verschijnen.

Het werkt voor ons. Werk is werk en thuis is écht thuis. 


@annekedekort_atwork 

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Anneke | Spotlight Blogger?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.