Snap
  • dnatest
  • Vaderschapstest
  • manipulatie
  • bedrog
  • oma
  • Dnaonderzoek
  • vader
  • leugens
  • verdriet
  • ongeloof

Negatieve vaderschapstest en nog steeds ontkenning

Zelf na een negatieve test geen afsluiting, wanneer stopt dit...

In deel 6 vertelde ik dat wij zelf een test hadden gedaan en deze negatief was. Het was uitgesloten dat Maikel de vader was van het kleine mannetje waarvan wij al 1,5 jaar dachten dat hij bij ons hoorde maar die wij lange tijd niet mochten zien.

Na de laatste omgang staat er een gesprek gepland met K. en jeugd en gezin. Maikel besluit om daar met de hulpverleners K. te confronteren met de uitslag van de test die wij thuis uitgevoerd hebben. Ook dit was weer heel apart. K. reageerde in eerste instantie helemaal niet verbaasd maar was alleen maar boos en wilde weten wie de test had uitgevoerd en dat zij hier geen toestemming voor had gegeven. Dit klopte natuurlijk maar Maikel wilde vooral weten wat K. over de uitslag te zeggen had. Ze ging naar de toilet en toen ze terug kwam was ze compleet omgeslagen. De test klopte niet, Maikel was een bedrieger en nog veel meer lelijke dingen die ik hier niet zal herhalen. Jeugd en gezin zat erbij en keek ernaar. Uiteindelijk werd er afgesproken dat er een 2e test uitgevoerd moest worden bij een erkend en officieel lab (Verilabs) die tevens werkt als deskundige voor de rechtbank. De kosten hiervoor moest Maikel betalen, wanneer deze test ook negatief zou zijn zou K. de kosten aan Maikel terug betalen.
K. bleef bij haar verhaal dat Maikel de vader is van haar kind ook al hadden we een test die iets anders uitwees. Volgens K. hadden we geschummelt met de uitslag. Natuurlijk was dat niet zo maar K. had wel een punt, officieel gezien hadden we de test ook met de buurjongen kunnen doen. Er was geen onafhankelijke geweest die de identiteit had vast gelegd en de test was ook niet rechtsgeldig in de Rechtbank. Omdat K. zeker was van haar zaak stemde ze in met een 2e test en zou deze zo spoedig mogelijk uitgevoerd worden. Het traject bij jeugd en gezin werd op verzoek van Maikel stopgezet omdat hij eerst de uitslag van de 2e test wilde afwachten. Hierdoor werd er door jeugd en gezin een negatief rapport afgegeven aan de Raad van Kinderbescherming omdat Maikel niet wilde meewerken.

Een onzeker tijd breekt aan, hebben wij een fout gemaakt?

Natuurlijk gingen wij twijfelen, zouden wij toch een fout hebben gemaakt, de test niet goed uitgevoerd? Misschien toch in het lab iets fout gegaan en blijkt Maikel straks toch de vader te zijn. Het duurde lang voor er een afspraak gemaakt kon worden bij Verilabs maar een paar weken later konden ze dan toch terecht. K. was er met haar zoontje, haar moeder en haar tante. Maikel was alleen en werd door de moeder en tante van K. weer voor vies en vuil uitgemaakt. Tegen de medewerkers van Verilabs werd uitdrukkelijk gezegd dat ze Maikel in de gaten moesten houden omdat hij de boel zou bedonderen. Maikel had plaats vervangende schaamte en was ontzettend blij dat het erop zat. Toen kwam het zenuwslopende wachten op de uitslag van deze 2e test. Dit zou weer 2 weken duren, 2 weken van onzekerheid en twijfels. Het zou toch niet? Als Maikel toch de vader zou zijn dan hadden wij ontzettend veel stuk gemaakt en zouden wij zeker onze gemeende excuses maken aan K. en haar familie. We zouden alles op alles zetten om de band weer te herstellen die door dit alles natuurlijk flink beschadigd was. Het feit dat K. zo stellig bleef volhouden maakte dat wij hier serieus rekening mee hielden.

Eindelijk was daar de uitslag van Verilabs in de bus. K. had hem al eerder gehad vanwege dat zij de moeder is en het gezag heeft. Ook deze uitslag wees uit dat Maikel niet de vader was van het kindje van K. Ik moet zeggen dat dit een grote opluchting was maar ook weer het ongeloof dat K. zo stellig kon blijven volhouden. Zelfs na deze uitslag kreeg Maikel een bericht van de moeder van K. dat ze niet begrepen waarom Maikel zo deed, en dat hij net zo goed als zij wist dat hij de vader was van dit mannetje. Zelfs na een officiële test kwam er dus geen excuses en eerlijkheid. Dit betekende dat Maikel weer naar de advocaat moest om via de rechter ontbinding van de erkenning aan te vragen. Als K. niet mee wilde werken om alles terug te draaien en vol bleef houden dat Maikel de vader was dan moest dit weer een rechtszaak worden. Dit terwijl wij zo graag dit alles wilde afsluiten. 

Maikel heeft ondertussen een vriendin en wil graag verder met zijn leven. Wanneer je aan de ene kant de liefde hebt gevonden maar aan de andere kant nog "vast" zit aan iemand anders kun je niet optimaal genieten. Al blijft Maikel heel kalm en rustig en heeft hij heel veel steun aan zijn geloof en de gemeenschap, prettig is deze hele zaak natuurlijk niet. Zijn vriendin is gelukkig heel lief en begripvol en steunt Maikel in alles. 

Oooh wat een verdrietig verhaal.. ik heb alle 7 posts in een keer gelezen..

Ik ben toch wel benieuwd naar het vervolg een hoop dat de rust weer wat terugkeert..

8 maanden geleden

Heel veel sterkte met je herstel🩷

8 maanden geleden

Als aanvulling: Wat een verschrikkelijke bureaucratie zeg… het is niets meer dan logisch dat je het traject in deze omstandigheden even “on hold” wilt zetten lijkt mij. Dat is iets totaal anders dan niet willen meewerken… kan dat echt moeilijk begrijpen..

8 maanden geleden

Ik ben blij dat je besloten hebt om verder te gaan met het delen van jouw/jullie verhaal!! Wat een verschrikkelijke rollercoaster is dit zeg.. ik kan me niet indenken dat iemand zo kan zijn. Ook K haar moeder niet.. Ook zij heeft de uitslag gezien. Ik denk dat mijn moeder me het huis niet laat verlaten totdat ik alles zou hebben opgebiecht.. En wat super fijn dat Maikel nu iemand heeft die hem door dik en dun steunt!! Ondanks deze enorme rugzak en rollercoaster. Wederom heel veel sterkte <3