Snap
  • moederdag
  • #moederdagtip
  • mijneerstemoederdag
  • zwangerschapaankondiging

Geen stress, wel plezier: mijn kijk op Moederdag

Met moederdag cadeau ideeën!

We kennen het allemaal, die ene dag in het jaar waarop we onze (schoon)moeders, oma's, en misschien zelfs die speciale vrouwen in ons leven die aanvoelen als een moeder, extra in het zonnetje zetten. Maar is moederdag niet veel meer dan alleen een cadeautje geven? 

Laten we eerlijk zijn, als moeders zijn we non-stop in de weer. Of we nu een luier verschonen, door het park rennen achter een peuter aan, of e-mails beantwoorden terwijl we een boterham smeren – we doen het allemaal. Ja, die kleine dingen die onopgemerkt blijven maar ons leven als moeder zo bijzonder maken. Moederdag zou dus ook een moment kunnen zijn om stil te staan bij al die kleine dingen, en hoe ze ons groot en sterk maken.

Moederdag ideeën: 

Mijn moederdag dit jaar: geen stress voor het perfecte cadeau of dat uitbundige ontbijt op bed (alhoewel ik de hint wel gegeven heb hier thuis haha). Dit jaar gaat het over de kleine gebaren die zoveel zeggen. Een zelfgemaakte kaart van de kinderen, een wandeling op het strand - gewoon genieten van de tijd samen. Maar mocht je toch op zoek zijn naar een leuk en origineel cadeau.. Hieronder een aantal van mijn ideeën: - Gepersonaliseerd sieraad; een ketting of armbandje met de initialen of geboortedatum van je kindje of kleinkind. - Fotolijstje/fotoboek; hoe leuk om een mooie foto in een fotolijstje te krijgen? Of een fotoboekje met bijzondere momenten. - Een plant of boompje voor in de tuin (of balkon); kies bijvoorbeeld iets wat jaren meegroeit. Een mooie herinnering iedere keer als je er naar kijkt. Een zakje met haar favoriete bloemzaadjes is ook erg leuk (en versier met je kindje een leuk bloempotje met verf). - Een leuke cursus of workshop; heeft je (schoon)moeder een hobby waar ze niets mee doet? Geef een cursus of workshop cadeau. Een leuke stap om nu toch eens werk te maken van die hobby ;-) - High tea pakket; maak een lekker pakketje met thee en wat zoete en hartige hapjes voor een gezellige middag samen. - Ben je zwanger? Maak het tijdens moederdag bekend met een opa/oma verrassingspakket: vul een doos met een rompertje, een voorleesboekje en bijvoorbeeld de eerste echo. - Ben je zwanger en toe aan wat ontspanning? Hint je partner naar mijn website ;-) (www.babymoon.nl). We hebben eventueel ook "subtiele" deurhangers voor thuis om die hint te geven. Stuur mij gerust een berichtje. Denk bij het kiezen van een cadeau aan wat zij echt leuk zouden vinden. Moederdag draait niet alleen om het materiële, maar vooral om waardering uit te drukken en samen herinneringen te maken. Benadruk dit jaar de liefde, de band die jullie delen, en natuurlijk, het begin van een nieuw hoofdstuk als je een zwangerschap bekend maakt.


Reflecteren 


Ik vind het ook altijd een mooie dag om te reflecteren. Wat betekent moederschap voor mij? Hoe balanceer ik werk en gezinsleven? Waar haal ik mijn inspiratie vandaan? En hoe blijf ik trouw aan mezelf, terwijl ik ook zoveel anderen gelukkig probeer te maken?Moederdag is een kans om ons te realiseren dat we het goed doen. Met alle ups en downs, met al het lachen en soms huilen, we doen het toch maar. Laten we deze moederdag gebruiken om onszelf te vieren. Niet alleen met cadeaus en bloemen, maar met waardering voor al die kleine dingen die we elke dag doen. Laten we trots zijn op onze reis.Ik ben wel benieuwd lieve medemoeders, wat zijn jullie plannen voor deze moederdag? Hoe gaan jullie deze speciale dag vieren, of juist even stilstaan bij wat moederschap voor jullie betekent? Deel je verhalen, want echt, we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Samen kunnen we genieten, leren, en groeien. Laten we deze moederdag speciaal maken, op onze eigen unieke manier.

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Daphne | Babymoon.nl | Spotlight blogger?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.