Snap
  • Mama
  • rust
  • me-time

Maar daar heb ik toch helemaal geen tijd voor?

Of toch wel..

Als je steeds vaker wat tijd voor jezelf vind, merk je dat je ook een wat "leukere" ouder/partner kan zijn. Van het weekend zijn we gezellig naar Superhero Sunday geweest bij het Hollywood Event Center in Rotterdam. Eenieder die ons kent weet dat wij dol zijn op superhelden. Ik bedoel onze jongste zoon heet niet voor niets Marvel!

Maar die fascinatie voor superhelden komt niet zomaar ergens vandaan. Superhelden zijn geen superhelden om hun superkrachten. Ze zijn superhelden door hun daden. Ook al ben je zo sterk als de Hulk, zo snel als Flash en kan je vliegen net als Superman, als je er niets zinvols mee doet, zijn al die krachten niets waard.

Mijn superheldenkracht is dat ik heel goed het overzicht kan houden in de planning van het hele gezin. De orde in de chaos: dat ben ik! Alleen om dit te zijn, moet ik dus zo nu en dan gas terug nemen. Even rustig een boek of tijdschrift lezen, een dagje naar de sauna met een vriendin of gewoonweg op de bank hangen en mijn eigen serie kijken in alle rust.

Belangrijk is ook dat je alle "krachten" van het hele gezin kent en deze ook benut. Dit kan namelijk heel erg goed in je voordeel werken. Want hoe creëer je meer tijd voor jezelf? Dat is dé brandende vraag van iedere moeder. Nou zo! Kijk naar wat je in een dag moet doen en geef eens één taak compleet weg aan een ander. En ik zeg compleet omdat wij vrouwen hier absoluut geen ster in zijn. Hoe de taak wordt overgenomen (of soms helemaal niet wordt overgenomen) is uiteindelijk toch vaak niet naar onze zin. Eindstand: we doen de taak toch weer zelf. Mijn advies: doe het gewoon een keer niet! Hoe moeilijk het ook is.

Uiteindelijk komt alles toch wel goed. We denken soms echt onmisbaar te zijn en dat zijn we in zekere mate ook. Maar het leven en de wereld gaat ook (hoe hard ook) zonder ons verder. Manlief zal echt wel het vuilnis gaan weggooien als jij dit niet doet. Het zal wellicht wat langer duren en je zult heel even je dood moeten ergeren dat het ruikt als een vuilnisbelt in huis. Maar écht, hij gaat het écht wel een keer door hebben!

Bespreek even alle taken binnen én met het hele gezin. Delegeer en laat het los! Ga in plaats van de afwas doen, een stukje hardlopen. Ga in plaats van koken, even een boek lezen. Ga in plaats van de lunch inpakken voor de kinders, de laatste aflevering van je serie afkijken. Ook jij verdient het om die kleine rustmomenten voor jezelf te hebben. En zo makkelijk kan het dus zijn om tijd voor jezelf te creëeren!

Wat is jouw superheldenkracht? Laat het weten in de comments hieronder!


Wil jij mom influencer worden bij Mamaplaats? Maak hier je account aan! ❤️

1 jaar geleden

Mooi geschreven!

Bedankt dat vind ik zelf ook 😁 Wat is jouw superkrachten? Ben heel benieuwd 😊

1 jaar geleden

Ik herken met in jouw superkracht! Leuke blog weer Amanda :)

Bedankt! En wat een fijne superkracht hè? 😍