Snap
  • Schrijfteam
  • Dagjeweg
  • uitjes
  • samenopstap
  • familieuitje
  • #binnenspeeltuin
  • uitjemetkids
  • kleinekinderen

Lego discovery center

Een ondergronds uitje

Het lego discovery center op de boulevard van Scheveningen. Zie je al vanuit de verte. Niet omdat het pand zo groot is ( tenminste van buitenaf) Maar vanwege de gigantische lego giraf die voor de deur staat. Omringd door betonnen legoblokken.

Als je van buiten kijkt is het een kleine lego winkel en een kassa voor de lift. Voor de rest zie je niets eigenlijk en onze verwachtingen zijn heel eerlijk gezegd niet heel hoog. Maar door de combi ticket met sealife Scheveningen is het een leuke combinatie voor een dagje uit. 

Snap

Bij de ingang koop je een ticket met een tijdslot. Je krijgt dn een gekleurd bandje zodathet personeel ziet waneer je eruit moet. Zelf houd ik hier niet zo van ookal snap ik het wel anders word het gewoonweg te druk. Maar liever ga ik ergens heen waar ik niet constant op de klok moet kijken of onze tijd al om is. Maarja ik snap het aan de ene kant ook wel voor de drukte. 

Zodra je je bandje om hebt ga je met de lift naar beneden waar natuurlijk eerst een veel te dure foto word gemaakt maar dat is gewoonlijk in een 'pretpark'. Maar als je daar eenmaal doorheen bent is het de wereld van lego waar je in ondergedompeld word. 

Snap

Alle verschillende lego thema's komen eraan te pas. Lego friends, ninjago,draken, auto's en natuurlijk lego city. En voor de kleinste lego duplo. Alle verschillende thema's heb Alle een eigen kleine stukje waar je zelf kan bouwen en spelen met de verschillende soorten lego. Wat wij zelf heel erg mooi vonden is dat Scheveningen is na gebouwd geheel met natuurlijk hoe kan het ook anders lego. Je kan er hellemaal rondom lopen. Je kan op verschillende knopjes drukken om de verschillende lego poppetjes iets te laten doen. Van een concert tot het abcessen vanaf de toren op de pier. Als het scoren van een doelpunt in het ado stadion. Ook word hier om de paar minuten veranderd van dag en nacht en gaan de lichten aan en of uit. Heel leuk gedaan en hoe langer je kijkt hoe meer je ziet. 

Snap

Ook zijn er nog een paar andere attracties zoals een 4d bioscoop waar meerdere korte films worden afgespeeld, een kleine binnen speeltuin, een laser ninja game en als klap op de vuurpijl een echte mini attractie waar in je in een rijdend karretje plaats neemt en met een staf deel neemt aan het spelletje en een klein ronde rijd.  Ook is er een ruimte waar je mee kunt doen aan verschillende workshops. En nauurlijk is er ook een klein restaurant waar je terecht kan voor wat te eten of te drinken. Al zullen de kids te druk bezig zijn om überhaupt tijd te hebben voor een pauze.

Snap

Nu de vraag is het toegankelijk als je slecht ter been bent? 

Zeker heel erg zelfs er is een lift alles is gelijkvloers en er zijn overal plekken om te zitten. Ook is er in de bioscoop genoeg plek voor als je met een rolstoel bent. Dus wat dat betreft is het goed te doen. De rijdende attractie daar weet ik niet zeker of er ook een rolstoel in kan. En de ninja lasergame kan dat ook niet want je moet door de laserstralen heen maar voor de rest kan je overal gemakkelijk heen met een rolstoel. 

Het is niet heel groot maar voor de 3 uurs tijdslot die wij hadden meer als zat. En het is ook echt een belevingswereld waar je binnen stapt. Iets wat ik van bovenaf niet had verwacht. Zeker een leuk uitje voor een dagdeel. 

#Momlife_with_acnes

#legolanddiscoverycenter

Leestip: Deel 1: Zwangerschapsbeëindiging van een drieling