Snap
  • moeder
  • #zelfliefde
  • #moederschap
  • dekrachtvanmoederschap

Laat jij je leiden door positief of negatief?

en waarom is dat?

Het klinkt allemaal zo mooi, zoek je eigen geluk, trek je niks aan van een ander en volg je eigen pad! Helaas is dat niet zo makkelijk gedaan als gezegd. De afgelopen jaren heb ik veel aan mijzelf gewerkt en sta ik een stuk steviger in mijn schoenen, maar toch merk ik dat de energie van de mensen om mij heen een invloed heeft op hoe ik mezelf voel.

Als ondernemer krijg ik dagelijks namelijk ontzettend veel meningen over mij heen. Vooral social media is een bron van zowel negatieve als positieve energie. Ik kreeg deze week bijvoorbeeld twee totaal verschillende reacties op precies dezelfde mail. De ene persoon vond het helemaal geweldig en de andere vond het gewoon kut.

Weet je wat er toen gebeurde? Mijn focus ging helemaal uit naar diegene die het kut vond. Haar mening maakt zoveel impact op mij, dat ik de positieve reactie helemaal niet eens meer in me op kon nemen.

Hoe vreemd is dat? Merk je dat zelf ook, dat je je meer aantrekt van iemand die iets onaardigs tegen je zegt dan van iemand die je een compliment geeft? Voor mij is dat weer een reden om naar mezelf te gaan kijken. Je hebt namelijk totaal geen invloed op wat een ander wel of niet tegen je zegt, maar wel invloed op hoe je ermee omgaat.

Welk stuk in mij is nog zo onzeker dat ik me laat beïnvloeden door de mening van één persoon die iets negatiefs tegen me zegt en hoe zou ik willen dat mijn kinderen reageren als ze zoiets overkomt. Dat geeft me dan de kracht om een stap terug te doen en mijn focus te verleggen.

Want hoe waardevol is het dat die andere persoon juist de moeite neemt om iets positiefs te zeggen, waardoor ik me goed voel, wat me steun geeft en de kracht om verder te gaan en te ontwikkelen. Hoe fijn is het om juist die persoon met het positieve berichtje extra te waarderen en haar daar ook voor te bedanken.

Ik zou mijn kinderen adviseren om zich te bevinden in het gezelschap van de positieve personen in hun leven en afstand te nemen van de persoon die een negatieve invloed heeft. Want ze zijn precies goed genoeg zoals ze zijn en hoeven zich niet te bewijzen tegen iedereen die een k*t opmerking maakt.

Daarom ben ik zo blij met het moederschap, het is mijn stok achter de deur om daadwerkelijk naar mijn eigen adviezen te leven, zodat mijn kinderen zich niet zo hoeven te voelen. En zij niet leren dat hun geluk afhangt van de mening van een ander, maar ze zelf de keuze kunnen maken in welke omgeving ze zich het beste kunnen ontwikkelen en groeien.

Hoe doen jullie dat en welke manieren heb jij om om te gaan met negatieve en positieve energie?


Trending: Ik werd ernstig ziek, maar niemand kwam me opzoeken

1 jaar geleden

Ik blijf het ook lastig vinden. Maar probeer alleen energie te steken in mensen die mij positieve energie geven. Werkt het beste voor mij

1 jaar geleden

wat goed! Ik denk dat dat ook de beste manier is :)

1 jaar geleden

Soms lastig om je niet mee te laten sleuren in het negatieve!

1 jaar geleden

zeker! Wees je bewust van de impact dat scheelt al veel en probeer je aandacht te verleggen naar de mooie dingen.