Snap
  • dilemma
  • Whattodo
  • jongouderschap
  • In de schijnwerpers

Kinderen op de opvang laten terwijl jij vrij bent? Moet dat kunnen

Onderweg naar huis verteld Jaeley hoe leuk haar dag was op school en de bso , Jeadrion die klets gezellig mee en wij? Wij hebben geen spijt van onze keuze. Maar dit moet gewoon kunnen toch?

Lars en ik waren maandag onverwachts vrij, de afspraken die we hadden werden last minute verzet. De kinderen hadden we vanochtend al naar school en de opvang gebracht. Daar zaten we dan , het huishouden en de boodschappen waren al gedaan. Even waren we aan het twijfelen , zullen we de kinderen ophalen of zullen we kiezen voor een dagje vrij samen?

De opvang keuze 

Jeadrion staat 5 dagen ingeschreven voor de opvang. De reden daarvoor is omdat we doordeweeks fulltime bezig zijn. Is het niet met werk, is het wel met school. Hij gaat alleen bijna nooit 5 dagen. Mocht er onverwachts iets aan mijn planning veranderen en we kunnen hem thuis laten, laten we hem ook thuis. Doordat hij 5 dagen ingeschreven staat, hebben we niet de mogelijkheid om te ruilen. Hoe je het went of keert, we betalen elke week voor 5 dagen.

Jaeley heeft flex BSO. Zij gaat 14 dagen in de maand naar de BSO en dat zijn alleen de dagen als papa niet thuis is. Flex BSO is super fijn , we kunnen makkelijk dagen omruilen als ze een dag niet komt. De reden waarom we daarvoor hebben gekozen is, omdat we het niet nodig is dat ze naar de BSO gaat als papa 2 weken thuis is. 

We hebben niet voor een oma - dag gekozen, wat ik (denk) vele wel hebben. Alle oma’s van de kinderen zijn nog jong en aan het werk, we kunnen daar niet op rekenen. Mocht er 1 van hun uitvallen, hebben we geen back up daarnaast.

Even terug naar het verhaal

We kozen voor een dagje vrij samen. Even geen ouders zijn voor een paar uur, maar alleen maar partners. Het voelde bijna alsof we weer voor het eerst aan het daten waren. We zijn wezen lunchen en hoevaak we elkaar ook spreken , hebben we samen nog steeds de grootste lol. Na het lunchen zijn we de stad in geweest, even een paar dingen halen voor de kinderen. Haha , gek is dat. Wil je de ouder rol even loslaten, zit je wel in kleding bak te graaien voor de kinderen. Het ouder rol helemaal loslaten gaat denk ik niet..

We hebben de auto daarna gewassen, nja we.. Lars heeft de auto gewassen en ik stond erbij. We hebben bloemen uitgekozen voor ons huis en om 16:00 vonden we goed, we vonden beide dat het tijd was om de kinderen te halen.

Onderweg naar huis verteld Jaeley hoe leuk haar dag was op school en de bso , Jeadrion die klets gezellig mee en wij? Wij hebben geen spijt van onze keuze. Maar dit moet gewoon kunnen toch? Ik ben benieuwd of andere ouders dit ook doen.  

Ik vind het af en toe lastig. Ik heb beide kinderen het liefst aan me vastgeplakt, maar ik vind het soms ook fijn om geen ouder te zijn.

Nu zul je wel denken. 5 dagen kinderopvang, wanneer zie jij je kinderen dan? Als het kon, hadden we het anders gedaan. In de toekomst wil ik naar 2 dagen werk gaan en als dat vanuit huis zou zijn, zou dat ideaal zijn. Maar ik zit nog tot februari met een studie van 2 dagen en daarnaast ben ik 3 dagen werkzaam. Het is niet anders, ik weet waar ik het voor doe. 

Benieuwd waar we zijn wezen lunchen of de bloemen die we hebben uitgekozen. Klik dan even door naar mijn instagram. 

Snap

Goed gedaan hoor! Tijd voor jezelf is minstens even belangrijk. Word je een veel leukere moeder van! Liefs, Laura