Snap
  • zelfliefde
  • geldzaken
  • werkendemama
  • ondernemendemoeders
  • geloveninjezelf
  • In de schijnwerpers

Hoe mijn leven totaal veranderde

En waarom ik dat niet eerder had gedaan.

Ik weet het nog zo goed, vlak na de geboorte van ons tweede kindje had mijn man zijn baan verloren. Hij verdiende behoorlijk goed met zijn ploegendiensten en toeslagen en ineens kregen we alleen nog maar een uitkering. Een uitkering die 70% is van een vastgesteld maximum en daarmee ongeveer de helft was van zijn originele salaris. Bij de geboorte van onze eerste hadden we al de keuze gemaakt dat ik thuis zo blijven bij de kinderen. Daar zaten we dan, een baby, een kind van 1,5 jaar en vaste lasten die wij niet konden betalen. Onze spaarrekening werd steeds leger en de buffers verdwenen. Toen kwam het absolute diepte punt; zouden we dan echt moeten gaan verhuizen?

Op dat moment ging er een knop bij mij om, NEE! Ik weiger te kiezen tussen een huismoeder zijn en geen enkele bijdragen kunnen leveren aan onze financiële situatie. Er moet een manier zijn om mijn kinderen alles te kunnen geven wat ze willen, zowel financieel als door letterlijk bij ze te kunnen zijn om voor ze te zorgen.

Ik besloot om een bedrijf te gaan starten, zonder geld, zonder kennis, maar met heel veel doorzettingsvermogen en de wil om te slagen. Mijn allereerste shop was het maken van geboorteposters en stickers. Ik ontwierp ze digitaal en pas als ik een verkoop had liet ik ze afdrukken. Daardoor had ik geen opstartkosten nodig. Alle uurtjes die ik over had ben ik me gaan verdiepen in social media, verkooptechnieken, ontdekken hoe een bedrijf in elkaar zit.

Mijn zoontje is geboren op 19 oktober en op 1 januari schreef ik mijzelf in bij de KVK, omdat ik mijn eerste zakelijke samenwerking met een landelijk kraamzorgorganisatie had geregeld. Daardoor kreeg mijn poging om bij te dragen aan onze financiële situatie in één klap de status bedrijf! Vanaf het eerste jaar is mijn omzet jaarlijks verdubbeld en verdien ik nu 4x zoveel als ooit bij een baas.

Waarom vertel ik je dit? Omdat dit verhaal ook over jou kan gaan. Onze dromen zijn vaak te groot, te ver weg en onmogelijk om te behalen waardoor je ze dan maar helemaal niet meer achterna gaat.

Mijn droomleven is begonnen vanuit financiële noodzaak, als ik nu (4 jaar later) had geweten hoeveel vrijheid mijn bedrijf me had kunnen geven was ik 10 jaar geleden begonnen.

Het is nooit te laat om te zorgen voor die verandering, jij kan alles bereiken wat je wilt door de juiste kennis op te doen en je mindset op de juiste plek te krijgen. Mijn online training heeft inmiddels al zoveel moeders geholpen om de volgende stap te nemen naar het bereiken van hun droomleven!

Je hoeft namelijk echt niet te kiezen tussen een goede moeder zijn en succesvol ondernemen vanuit huis. Wat is jouw ultieme droom?

Bekijk mijn website voor meer informatie of volg mij op instagram om je nog meer te inspireren. 

Wil jij mom influencer worden bij Mamaplaats? Maak hier je account aan! ❤️

1 jaar geleden

Inderdaad werken de linken niet

1 jaar geleden

Hoi! De linkjes naar je website en instagram werken bij mij niet…

1 jaar geleden

Bij mij helaas ook niet