Snap
  • #werkendemama
  • inkomen
  • mamameteenhobby
  • hobby

Hoe ik per ongeluk een bedrijf opstartte...

Ik had een nieuwe hobby maar zag mogelijkheden

Een bedrijf opstarten, de één heeft een duidelijk plan, de ander begint gewoon. Het was niet mijn intentie om een bedrijf op te richten, ik had een nieuwe hobby gevonden. Al snel zag ik meer mogelijkheden.


In november 2017 werd ik voor het eerst moeder van onze dochter, Skyler. Ik kwam in een achtbaan van emoties terecht waar ik totaal niet op voorbereid was. Skyler huilde veel, was een moeilijke slaper en als nieuwbakken moeder twijfelde ik echt aan alles. Daarnaast had ik een verantwoordelijke baan als receptie manager, ik werkte fulltime met onregelmatige diensten en reed 5 keer per week op en neer van Breda naar Den Haag.


Al vrij snel na mijn zwangerschapsverlof kwam ik erachter dat deze baan in combinatie met het moederschap voor mij niet was weggelegd en dat ik dus keuzes moest gaan maken. Samen met mijn man besloten wij dat het voor ons gezin beter zou zijn, als ik een andere baan zou gaan zoeken. Gelukkig vond ik vrij snel een baan dichter bij huis en ging ik van fulltime en onregelmatig werken naar een contract van 24 uur tijdens kantoortijden. Zo kon ik meer bij onze dochter zijn en had ik opeens veel meer vrije tijd.


Mijn moeder, een ervaren coupeuse, maakte vroeger veel kleding voor mij en mijn broertje en zusje. Van ballerina tutu's tot jurkjes en zelfs mijn gala jurk toen ik op de middelbare school zat. Ik ging bij mijn moeder op naailes zodat ik dekentjes en aankleedkussenhoezen voor mijn dochter kon maken. De eerste lessen stonden in het teken van het gaspedaal onder controle krijgen en überhaupt rechte lijnen stikken, maar wauw wat vond ik het naaien leuk. Al snel lukte het om een aantal dekens te maken. Met de reststofjes maakte ik extra items en deze verkocht ik via Marktplaats. Met de opbrengsten kon ik weer nieuwe stofjes kopen. Dit vond ik toen een hele spannende stap, want wie zou er nou een handmade dekentje van mij willen kopen? Nou dat bleek best goed te gaan en zo begon de bal te rollen.


Er ging een wereld voor mij open, want wat zijn er ontzettend veel prachtige stoffen zeg! Ik denk dat mijn 'stoffen verslaving' zoals ik dat zelf altijd noem hier al is ontstaan.


Ik richtte socialmedia-accounts op zodat ik aan meer ouders (in spe) mijn producten kon laten zien. Bestellingen konden via een DM geplaatst worden. Al snel merkte ik dat hier toch wel veel tijd in ging zitten en ik bedacht mij: via een website kunnen klanten gemakkelijker en sneller iets aankopen. Dus schreef ik mij in bij Kamer van Koophandel, mijn man maakte een website en ik zette hier maar liefst 20 producten op haha! En trots dat ik was! Nu, 4 jaar later is Styled by Sky steeds verder gegroeid van een webshopje met 20 artikelen naar een label met een steeds uitgebreider aanbod met diverse online verkooppunten en je kunt mijn items ook in diverse winkels shoppen.


Toen kwam de volgende stap, die fijne, stabiele kantoorbaan heb ik in december opgezegd. Vol trots kan ik nu zeggen dat ik volledig voor mijn eigen bedrijf werkzaam ben. Een eigen bedrijf is hard werken, veel verantwoordelijkheid, spannend en tegelijkertijd geeft het mij ook zoveel plezier en vrijheid.


Ben je ook zo nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje op www.styledbysky.nl

Speciaal voor lezers van Mamaplaats heb ik een kortingscode t.w.v. 15% korting. Code: MAMAPLAATS


Liefs Hannah 

1 jaar geleden

Mooi om te lezen. Knap van je. Ga zo door !

1 jaar geleden

🤩

1 jaar geleden

Zo tof!! 🤩

Dankjewel! Ik mag met zoveel plezier elke dag aan de slag voor mijn eigen bedrijf. Liefs Hannah

1 jaar geleden

Wat vet!

Dankjewel, het is hard werken maar ik zou niet anders meer willen.