Snap
  • zelfliefde
  • zelfvertrouwen
  • groei
  • geluk
  • moeder

Hoe het moederschap eigenlijk een training is

Waarmee je ieder probleem kan aanpakken.

Gisteren had ik een ingeving. Ik was aan het nadenken over hoe ik het moederschap combineer met mijn eigen ondernemingen. Daarbij besefte ik dat ik pas begonnen ben met ondernemen, nádat ik moeder was geworden.

Voor het moederschap zou het never nooit in mij opgekomen zijn om iets voor mezelf te beginnen. Het leek mij te lastig, teveel gedoe en ik vond mezelf zeker niet goed genoeg om geld te vragen voor dingen die ik zou maken of verkopen. Mijn inkomen verdiende ik gewoon bij een baas, zoals het "hoort".

Voordat ik moeder werd, had ik namelijk altijd opties. Bij alles wat ik ging doen of bedacht, was er altijd de optie om gewoon te stoppen of om iets anders te doen. Totdat ik moeder werd. Het moederschap heeft namelijk geen optie om te stoppen of om in te ruilen. Het moederschap dwingt je om hoe dan ook door te zetten. Wanneer je kindje net geboren is, maak je alles mee. Huilende nachten, niet begrijpen wat je kindje wil, ontdekken hoe je met je kind om moet gaan en vooral heel veel frustratie. Maar door al die moeilijke dingen ga je heen omdat je weet dat je er liefde voor terug krijgt. Of denk aan de mooie momenten om te koesteren en dat je werkt aan een band die zó sterk is dat het alles kan doorstaan. Opgeven is gewoonweg geen optie. Hoe zwaar het ook wordt.

Jouw nieuwe doelen

Als jij al jouw doelen net zo benaderd als het moederschap, dan kun je niet anders dan slagen. Omdat stoppen dan gewoonweg geen optie is. Als je het zo gaat bekijken zal iedere heuvel die je tegen komt, ieder obstakel en elk ding dat je niet leuk vindt aan het behalen van dat doel, ineens een ander perspectief krijgen. Omdat stoppen geen optie is, ga je nadenken over hoe je er steeds weer doorheen komt, hoe je ervan kan leren en hoe je het in de toekomst kunt voorkomen om het dan beter te doen. Je kijkt naar het uiteindelijke resultaat, de reden waarom je dit doel überhaupt wilde gaan behalen en je zorgt ervoor dat de mooie dingen altijd meer waard zijn dan de struggles die je meemaakt tijdens het proces.

Zet 100% in! 

Of het nu gaat om afvallen, een onderneming beginnen of een cursus die je dolgraag wilt halen, het maakt niet uit. Als jij er 100% voor gaat en stoppen geen optie is, vind jij de manier om jouw doel te gaan bereiken.

Net zoals je hoe dan ook ervoor zorgt dat het moederschap voor je gaat werken. Zodat je uiteindelijk die sterke, liefdevolle band hebt met je kinderen waar je de rest van jullie leven van kan genieten. Precies dat is ook wat er gebeurt als jij je andere doelen behaald hebt.

Welk (on)mogelijk doel lijkt met dit perspectief ineens wel haalbaar voor jou?

Wil je meer inspiratie om samen te kijken hoe we je doelen gaan bereiken? Volg mij dan op @feelgoodmetcarlijn of www.signyourdesign.nl

Wil jij mom influencer worden? Maak hier je account aan! ❤️