Snap
  • #DCD
  • #moedervantwee
  • #gezondheid
  • #werkendemoeder

Hoe het leven soms even anders loopt

Nieuwe Spotlight Blogger: Marleen

Wat een feest, om ‘in de schijnwerpers’ te mogen staan voor Mamaplaats! Ik ben Marleen, werk als freelance schrijver en ben moeder van twee kinderen, waarvan de jongste extra zorg nodig heeft. Ik geef jullie graag een kijkje in mijn leven, hoe ik als moeder met een ‘vrij beroep’ alle ballen in de lucht probeer te houden. Dat er af en toe eentje op de grond dondert, moge duidelijk zijn.


Opeens fulltime huismoeder
De weg naar mijn schrijversbestaan is best bijzonder te noemen. Een paar jaar geleden werkte ik nog in vaste dienst bij een overheidsinstelling. Lekker veel zekerheid; die comfort zone paste me uitstekend. Na mijn dochter volgde een kleine twee jaar later mijn zoon: een flinke, blonde baby. Ons koningskoppel was compleet!
Zijn ontwikkeling verliep echter niet bepaald volgens de ‘Oei ik groei’-norm. Er volgden veel onderzoeken en therapieën, want bijna niets leek ‘vanzelf’ te gaan bij onze kleine man. En tegelijkertijd kon niemand ons vertellen hoe het verder zou gaan. Zou hij ooit leren lopen en praten? De flexibiliteit en energie die ik op moest brengen om onze zoon te begeleiden, bleek niet meer te combineren met mijn werk. Ik maakte de heftige beslissing om tijdelijk te stoppen en te overdenken wat nog passend zou zijn bij mijzelf en ons gezin.

Meningen van de buitenwereld
Stoppen met werken met twee studies op zak… Wat zouden andere mensen daarvan denken? Was ik nog wel interessant? Zou ik mezelf niet verliezen, wanneer alles om mijn kinderen ging draaien? 
Uiteindelijk bleek het een van de beste beslissingen van mijn leven. Het bood de mogelijkheid om pas op de plaats te maken en te bedenken waar ik écht blij van werd. En dat is schrijven.

Goud waard
Ik begon met het schrijven en illustreren van een kinderboek over mijn zoontje en bloeide helemaal op. Nu het allemaal toch anders liep dan ooit voorzien, durfde ik nóg een spannende stap te zetten: ik werd freelance tekstschrijver en redacteur.
Natuurlijk besef ik dat niet iedereen de luxe heeft om tijdelijk te stoppen met werken of de stap naar het zzp-bestaan te zetten. Dat vergt immers wel wat financiële keuzes. Maar de rust die het ons als gezin heeft gebracht is goud waard. En dat ik daarnaast door deze bijzondere loop van omstandigheden ook nog eens mijn kinderdroom waarmaak, is een hele mooie bijkomstigheid.


Leuk als je me ook volgt op LinkedIn ❤

www.linkedin.com/in/marleen-van-den-bosch-barends

Mamaplaats's avatar
16 uur geleden

Bedankt voor het delen Marleen!❤️

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Marleen l Spotlight Blogger?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.