Snap
  • moederschap
  • Baby
  • gezin
  • werkendemoeder
  • Herstel

Hoe doen die andere moeders dat?

HAD DAT FF GEZEGD (DEEL 2)

Hoe doen die andere moeders dat? Inmiddels kan ik hard lachen om wat ik toen dacht en de paniek die ik toen voelde. Ik weet nu dat mijn lichaam heel sterk is. Ook weet ik dat de drie R’s (rust, reinheid en regelmaat) echte lifesavers zijn. En ook weet ik dat de liefde voor je kindje een onuitputtelijk bron is, waardoor je maar doorgaat, en door, en door. Volle kracht vooruit! En ja, je kunt ook werken en je huis schoonhouden 😉 Sterker nog, je blijft gewoon mens met eigen ambities en behoeften. 

Koningin relativeren

Ik werk inmiddels weer, meestal 4 dagen per week, en daar geniet ik enorm van. Maar van mijn vrije dagen geniet ik nog veel meer. Slapen is bijzaak geworden en ik was nog nooit in mijn leven zo moe. Ik houd nog veel meer van mijn lief en samen zijn wij een geoliede machine. Ik stel prioriteiten met het grootste gemak en ben koningin geworden in relativeren. Ik heb zorgen en angsten waarvan ik het bestaan niet eens wist en ik multitask erop los. Ook vergeet ik dingen en gaat er van alles mis (vooral van huishoudelijk aard). Maar ik heb weer tijd om ’s ochtends een make-upje op te doen en we komen (meestal) op tijd bij afspraken.

Zoals verwacht loopt alles anders

Onze zoon is inmiddels 10 maanden oud. Ik kijk uit naar wat de komende tijd weer zal brengen. Ook heb ik zin om te werken in en aan mijn bedrijf. Alle ontwikkelingen die ik maak als mens. Alle uitdagingen die we voorgeschoteld gaan krijgen en alle avonturen die we gaan beleven als gezin. Al zal het ongetwijfeld weer anders gaan verlopen als hoe ik nu denk.

We doen maar wat

Conclusie: het leven is echt anders wanneer je mama bent, maar het is wel gewoon goed. Heel erg goed! Ik had gewoon gewild dat iemand exact dit tegen me had gezegd, in plaats van doen alsof het één grote roze wolk is of alleen maar te zeggen ‘wacht maar tot je ooit kinderen hebt!’ alsof je in een horrorfilm zult gaan belanden. Want het één is niet beter of slechter dan het ander. Er is niks om je voor te schamen of om bang voor te zijn. En eigenlijk elke ouder doet maar wat. Ik dus ook.

Ik heb het je gezegd!

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Anneke | Spotlight Blogger?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.