Snap
  • #relatie
  • Mama
  • #grootgezin
  • #opvoeden
  • zwangerschap

Hij had mijn vader kunnen zijn

De vader van mijn kinderen had mijn eigen vader kunnen zijn

Soms lijkt het net alsof ik rechtstreeks uit een film ben gestapt. 

De vader van mijn kinderen had mijn eigen vader kunnen zijn.

Zo'n 11 jaar geleden ontmoette ik de liefde van mijn leven. Inmiddels zijn we in december 10 jaar samen, zijn we in september alweer 6 jaar getrouwd en is ons vierde kind onderweg. Nu is het allemaal heel normaal maar dat is niet altijd zo geweest.

Dus, hier komt het: mijn man en ik schelen bijna twintig jaar. Ja, je leest het goed. In het begin waren er mensen die hun wenkbrauwen fronsten en achter onze rug om fluisterden. 

Je weet wel, van die 'zij en haar opa'-opmerkingen.

Maar weet je wat echt grappig is? Soms denken mensen serieus dat mijn man mijn vader is! Ja, echt waar. Ik bedoel, ik kan het ze niet echt kwalijk nemen. Maar na een tijdje, vooral nu we samen ouders zijn, wordt het steeds minder verwarrend voor anderen.

Het verdrietige gemis van mijn eigen vader heeft me echter doen realiseren dat er misschien een diepere betekenis schuilt achter onze relatie.

Onderzoek suggereert dat vrouwen die zonder vader opgroeien, vaak de neiging hebben om zich aangetrokken te voelen tot oudere mannen, in een poging om de leegte in hun leven te vullen die hun vader heeft achtergelaten.

Inmiddels zijn we bijna 10 jaar verder en hebben we samen 4 kinderen gemaakt. Mijn man had al een zoon die deze maand alweer 15 jaar wordt. We hebben veel meegemaakt als ouders en ik kan niet wachten om jullie mee te nemen in mijn verhalen over mijn ervaringen in het opvoeden, mijn zwangerschappen en voeding zoals ik in mijn kennismaking vertelde.

Ben jij ook een moeder wiens partner ouder is? Laten we onze verhalen delen!

2 dagen geleden

Mijn partner is 16 jaar ouder, vind het leuk om te lezen dat er meerdere dames zijn die een stuk oudere partner hebben. Hij is inmiddels helemaal geaccepteerd door iedereen maar soms wordt je nog vreemd aangekeken

1 week geleden

Mijn man en ik verschillen 25 jaar. We hebben samen een dochter van 4 en een zoon van 1 🤩

Wauw! 🤩

1 week geleden

Leuk Daniek! Maar hé, de een wat jonger van geest en de ander een oudere ziel! Jullie zijn een mooie match ❤️

1 week geleden

Lief! Dankjewel 🫶

1 week geleden

Hier 18 jaar verschil met mijn man. We zijn bijna 6 jaar samen en hebben een dochter van bijna 3 maanden oud.

Zo leuk om te zien dat we helemaal niet alleen zijn! Zoveel stellen die reageren ❤️