Snap
  • Oorpijn
  • #gezondheid
  • #dreumes
  • slaap
  • #operatie

Het leed dat oorpijn heet

Operatie tegen oorpijn: een opluchting, maar toch ook spannend

Vandaag is het zover: mijn zoontje wordt geopereerd aan zijn oren. Eigenlijk zou de operatie over een week plaatsvinden maar gisteren werden we gebeld dat hij voorrang kreeg. Het voelt dubbel. Aan de ene kant ben ik ontzettend blij dat er eindelijk iets gedaan wordt aan zijn oorpijn, maar aan de andere kant vind ik het best spannend dat hij onder narcose moet. Ondanks dat het een kleine ingreep is, blijft het toch een grote stap voor een moederhart.

Sinds zijn geboorte was hij al vaak met zijn oortjes bezig. Hij trok eraan en leek er last van te hebben, maar ik zag het als iets onschuldigs. Totdat een half jaar geleden de pijn steeds erger werd. Na een bezoekje aan de huisartsenpost voor een benauwdheidsaanval, ontdekte de arts dat zijn oren flink ontstoken waren. Antibiotica leek toen de oplossing, maar helaas ging de pijn niet weg. De nachten waren zwaar, hij huilde urenlang en vooral in de avond en nacht was het moeilijk voor hem om in slaap te komen. Overdag ging het wel, maar zodra hij langer dan drie uur lag, begon de ellende opnieuw.

We hebben echt alles geprobeerd wat er maar aan adviezen binnenkwam: pijnstilling, matrasje omhoog, en zelfs hebben we een homeopaat gevonden die ons kon helpen om wat verlichting te brengen. Hoewel de homeopathische middelen zeker hun werk deden om het dragelijker te maken, was de onderliggende oorzaak natuurlijk nog steeds aanwezig.

Toen we per toeval vanwege de vakantie van onze huisarts bij een andere huisarts kwamen, werden we direct doorverwezen naar de KNO-arts. Hij stelde al snel vast dat er zoveel vocht achter zijn trommelvliezen zat, dat druppelen of een andere vorm van pijnstilling weinig zin had. Een operatie was de enige optie, zodat dat vocht weg kan en hij geen pijn meer heeft als hij ligt.

Hoewel het natuurlijk ontzettend spannend is dat mijn kleine mannetje onder narcose gaat, ben ik tegelijkertijd zo dankbaar dat we nu op de goede weg zijn. En als ik eerlijk ben, kijk ik ook uit naar wat rust in de nacht, zowel voor hem als voor ons. Ik ben zó blij dat hij verder gezond is, want er zijn natuurlijk veel ergere dingen die je als ouder mee kunt maken. Dit besef maakt me alleen maar dankbaarder.

Ik vraag me af hoeveel moeders dit ook hebben meegemaakt. Heeft jouw kind ook buisjes? Het schijnt een veelvoorkomende ingreep te zijn, maar dat neemt de zorgen natuurlijk niet weg.

Foekje schram's avatar
1 maand geleden

Onze dochter heeft toen ze 3 jaar was de amandelen eruit gekregen en gelijk buisjes gekregen. Nu is onze dochter 24 jaar en heeft zo'n 16 x nieuwe buisjes gekregen.

Daniek | Spotlight Blogger's avatar

Wauw… dat is wel heel vaak. Ze zeiden inderdaad al dat het wellicht vaker moet omdat ze eruit kunnen vallen/groeien. Neem aan dat ze er wel baad bij heeft dan als ze het telkens opnieuw plaatsen 🙏🙏🙏

Pajomamy's avatar
1 maand geleden

Onze oudste kreeg met veertien maanden al voor de eerste keer buisjes. Na herhaaldelijke oorontstekingen en antibiotica kuren was de maat vol. Ook zijn toen haar amandelen verwijderd die waren ook enorm groot ( zelf was ik ook heel jong toen de amandelen er uit gingen dus..). Na een aantal jaren heeft ze wederom buisjes gekregen en nu op volwassen leeftijd heeft ze nog steeds regelmatig een ontsteking in de oren maar kan er qua pijn beter mee omgaan. Ooit een röntgen laten maken van het voorhoofd en toen bleek dat er wat vernauwingen zitten die ze eventueel operatief konden herstellen tot op heden heeft ze dit niet laten doen

Daniek | Spotlight Blogger's avatar

Jeetje wel bizar dat ze nu nog steeds ontstekingen heeft.. overweegt ze wel om te laten opereren? Bizar wel dat de pijn dan went hè..

Pajomamy's avatar
1 maand geleden

Onzelidste

Mama van E en T's avatar
1 maand geleden

Mijn oudste dochter heeft sinds een paar maanden buisjes. Wat een verademing is het gebleken. Ik heb haar met buikpijn afgegeven voor de operatie en de dag die daarop volgde was ze een zielig vogeltje. Maar sindsdien is er zo een groot verschil te zien. Ze heeft nooit meer last gehad van haar oren (hiervoor krabde ze haar oren letterlijk van binnen stuk). Ik ben inmiddels bang voor het moment dat ze de buisjes gaat afstoten en ze mogelijk weer last kan krijgen. Ik wens jullie veel sterkte en hoop dat ze ook voor jullie zo goed mogen werken 😉!

Daniek | Spotlight Blogger's avatar

Wat fijn dat het zo goed werkt! Wij merken nu al verschil… met slapen.. Als ze de buisjes afstoten kunnen ze deze weer opnieuw plaatsen toch?

Mama van E en T's avatar
1 maand geleden

Opnieuw plaatsen is inderdaad geen probleem. Dan moeten ze alleen wel weer onder narcose. Maar dat is het voor ons echt wel waard!

Daniek | Spotlight Blogger's avatar

Snap ik… met resultaat is het die narcose zeker waard! Wij weten ook nu al dat we het zo nog een keer zouden doen aangezien hij ineens zonder problemen slaapt 🙏🙏

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Daniek | Spotlight Blogger?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.