Snap
 • interationalevrouwendag
 • internationalwomansday
 • womansday
 • mommytime
 • metime
 • moederschap
 • #tijdvoorjezelf
 • #liefzijnvoorjezelf

Het is Internationale vrouwendag!

Mijn top 5 tips om jezelf een meer 'me-time' momenten te gunnen!

Het is vandaag Internationale Vrouwendag! Deze dag is in 1908 ontstaan toen vrouwen op 8 maart voor het eerst gingen staken voor een achturige werkdag, betere arbeidsomstandigheden en kiesrecht.
Anno 2023 vieren wij vandaag de prestaties van vrouwen over de hele wereld, maar is het ook een moment om stil te staan bij de strijd die wij vrouwen nog dagelijks strijden.

Vandaag sta ik stil bij de vrouwen die van betekenis zijn voor mij. Van de vrouwen in mijn dagelijks leven altijd voor mij klaar staan, tot mijn vriendinnen en de vrouwen die ik niet persoonlijk ken maar mij wel inspireren.

 
Maar vandaag wil ik mijzelf en zeker ook jou er aan herinneren: YOU ROCK! Het dagelijks leven van een moeder is druk: je zorgt ervoor dat je kind(-eren) en je partner niets te kort komen, doet het huishouden, houdt sociale contacten bij en wellicht werk je ook nog eens!

Je herkent het vast wel: er te weinig uren op een dag en tijd voor jezelf is beperkt. Sinds het nieuwe jaar probeer ik bewuster mijn ‘me-time’ momenten te pakken. Persoonlijk ervaar ik diverse voordelen: ik ben vrolijker, heb meer energie, kan meer (bewuster) genieten van mijn meiden & partner en ben minder prikkelig. Daarom deel ik op deze Internationale Vrouwendag mijn top 5 ‘mommy time’ momenten en daag jou uit om vandaag nog een ‘me-time’ momentje te pakken.

 1. Lees een boek

Ik vind het heerlijk om romantische, feelgood boeken te lezen, het is zo fijn om helemaal op te gaan in een verhaal. De afgelopen jaren gunde ik mijzelf zelden de tijd om een boek te lezen. Maar sinds dit jaar ben ik weer helemaal ‘hooked’. De ene keer lees ik 10 minuutjes voor het slapen gaan, de andere keer lees ik wanneer mijn jongste dochter haar middagdutje doet en soms pak ik zelf een momentje om te lezen wanneer de meiden aan het spelen zijn.
Mijn meest recente boeken en aanraders zijn: ‘Bestemming Parijs’ en ‘Love Heart Lane’ (3 delen, jeej!)


 1. Kijk een serie

Kijk een serie die jij echt leuk vindt. Daarmee bedoel ik niet een serie die samen je met je partner kijkt. Nee, zoek een serie uit die jij heerlijk alleen kunt kijken. Mijn favoriete serie op dit moment: ‘Emily in Paris’.

 1. Ga sporten

Wanneer je gaat sporten komt er een stofje genaamd endorfine vrij. Dit stofje zorgt ervoor dat pijn en stress worden onderdrukt en dat je je gelukkiger voelt. Dus deze tip moet je zeker proberen! Ga op zoek naar een sportactiviteit die je leuk vindt om te doen, zodat je dit kunt volhouden. Of het tennis, dansen, fitness, hardlopen, wandelen, groepslessen of crossfit is. Sport en ervaar het goede gevoel. Zelf doe ik aan crossfit en ondanks de intensiteit van de training vind ik het heerlijk en heb ik elke keer weer een positief gevoel na het sporten.

 1. Neem een bad of lange douche

Even snel douchen, je herkent het vast wel: praktisch wassen en door. Neem de tijd voor een lange, warme douche of wanneer je een bad hebt: ga lekker in bad. Met alles erop en eraan: een bruisbal, kaarsjes aan en neem wellicht een boek mee in bad of kijk een serie (maar ga niet scrollen op je telefoon!).

 1. Spreek af met vriendinnen

Of het een avondje stappen is, een koffie-date of lunch-date. Het maakt niet uit, maar beloof 1 ding: spreek een keertje af zonder kids. Zodat je kunt genieten van een warm kopje koffie of een warm gerecht en gesprekken kunt voeren zonder steeds onderbroken te worden.

Ik hoop dat je met deze tips kunt genieten van een ‘me-time’ momentje! En deel vooral jouw relax momentje hieronder want ik ben benieuwd wat jullie doen om te ontspannen.

Liefs Hannah

Mommy & ondernemer 

Styled by Sky

Snap

Trending op Mamaplaats: Híer shop je babykleding voor een kleine prijs!

1 jaar geleden

Wat een goede tips🤍

1 jaar geleden

Momenteel neem ik eigenlijk te weinig tijd voor mezelf.. maar als mijn dochtertje slaapt dan kan ik echt al genieten van een kopje koffie en speel ik een spelletje op de ipad

Wat goed dat je ook van de kleine momenten geniet.

1 jaar geleden

Wat een goede tips! Het is zeker belangrijk om ook goed voor jezelf te zorgen 💗

Zeker! Jezelf moet je absoluut niet vergeten! Wat doe jij voor een ontspannen me-time momentje?