Snap
  • moederschap
  • Bloedverlies
  • Bevalling
  • voorbereiding
  • paniek

HAD DAT FF GEZEGD!

Deel 1: Hoe je je eigenlijk niet kunt voorbereiden op het moederschap.

Benieuwd naar de rest van 2024, want wat een jaar was 2023… terwijl ik dit schrijf schieten er ontelbare herinneringen door mijn hoofd. De afgelopen 9 maanden zaten boordevol pieken, dalen, leermomenten, angsten, slapeloze nachten, maar bovenal spatte het uit elkaar van liefde.

Terug naar de basis

Waar een kind wordt geboren, wordt een moeder geboren, zeggen ze wel eens. Wat een onzin vond ik dat. Nou, inmiddels denk ik daar iets anders over. Over een heleboel dingen denk ik anders dan voorheen trouwens. Moeder worden zette me met beide benen terug op de grond. Terug naar de basis. Terug naar nul. Fysiek omdat ik na de bevalling veel bloed verloor en hiervan lang moest herstellen, maar ook mentaal, omdat je je nu eenmaal niet kunt voorbereiden op het moederschap.

Ik dacht dat dat wel kon, want ik las boeken en artikelen, ik Googelde me suf en stelde al mijn vragen aan de verloskundige, gynaecoloog en vriendinnen. Maar wat niemand je vertelt is het feit dat je je niet kunt voorbereiden en dat je je juist daarop moet voorbereiden. Huh?!?! Volg je me nog?

A little bit of magic

Met helemaal niks op de hele wereld kun je je indenken hoe het voelt om moeder te zijn. Alles wat ik dacht leek er in de verste verte niet op of kwam niet eens in de buurt. Het is iets ongrijpbaars, waar je maar moeilijk woorden aan kunt geven. Het is iets groots, wat nog het meest lijkt op magie. Pfff… wat had ik dat graag van tevoren geweten. Niet dat het de situatie had veranderd. Wel had het de desillusie die ik voelde wat kleiner gemaakt.

Na de geboorte van onze zoon lag ik er compleet vanaf. Fysiek was ik door het bloedverlies tot niets in staat. Mijn tandenpoetsen was al een uitputtingsslag. Maar hé, ik was moeder. Whoehoe! Ik kon wel janken en dat deed ik ook regelmatig als ik op het toilet zat of even alleen in bed lag.

(Werkende) mama en vooral gewoon ‘mens’

‘Wat is hier gebeurd?’, dat heb ik mezelf talloze keren afgevraagd. Toen ik op een ochtend onder de douche stond bedacht ik me ook dat ik ooit weer zou beginnen met werken. De paniek sloeg toe. Werkende moeders en een opgeruimd huis?!?! Ik begreep er geen bal van...

Mamaplaats's avatar
5 maanden geleden

Welkom als Spotlight Blogger Anneke!

Anneke | Spotlight Blogger's avatar

https://www.instagram.com/annekedekort_atwork/

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Anneke | Spotlight Blogger?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.