Snap
  • vakantie
  • Autisme
  • voorbereiding
  • In de schijnwerpers

Goed voorbereid op vliegvakantie met een kind met autisme

Vakantie 2019/2022

In 2019 zijn wij voor het eerst op vakantie geweest met zijn vieren naar het buitenland. We gingen met het vliegtuig, maar vonden dat best moeilijk. Want, hoe gaat mijn zoon reageren op het feit dat we nu niet met de auto gaan, maar met het vliegtuig?

Wij hebben als eerste rustig verteld wat we gingen doen. Daarna hebben we een filmpje laten zien op internet, zodat hij ook precies wist waar we heen gingen. Daarnaast hebben we filmpjes bekeken van vliegtuigen, van het stijgen en landen. Ook hebben we via foto's de binnenkant van het vliegtuig waar we mee gingen vliegen laten zien. We zijn voordat we destijds weg gingen 2x vliegtuigen wezen spotten op Schiphol. Dat vond hij erg leuk!

We hebben ook een aftelkalender gemaakt, zodat we elke dag een dag af konden strepen. Zo wist hij wanneer we weggingen. Dit doen we trouwens altijd met vakanties.

We ging met de taxi naar Schiphol, ook dat hebben we van tevoren besproken met Max en dat ging ook goed. Op Schiphol ging het ook super. Hij liep niet weg én het was lekker rustig. De vakantie was helemaal top!

Toen kwam Corona helaas, dus zijn we 2 jaar in Nederland op vakantie geweest.

Dit jaar gaan we weer naar het buitenland, maar Max stond niet gelijk te springen. Hij gaf telkens aan dat hij graag met de auto op vakantie wilde.

Het was alweer 2 jaar geleden en die 2 jaar zijn we in Nederland geweest. We gingen toch een beetje kijken en toen we wat gevonden hadden, hebben we aan Max gevraagd wat hij daar wat vond. Hij vond het wel leuk hoe het eruit zag, maar hij zei wel gelijk: daar kunnen we ook met de auto heen toch? We hebben uitgelegd dat dat heel ver is. We hebben deze vakantie nu uiteindelijk wel geboekt, en hebben daarna met Max op you tube filmpjes gekeken van het hotel en het vliegtuig en dat vond die toch wel erg leuk.

We zijn 15-05-2022 naar de vliegtuigen gaan kijken bij Schiphol bij de spotterplaats en hij vond het erg gaaf en zei gaan wij ook daarmee.

We maken ongeveer 2 weken van te voren een aftel kalender want anders duurt het te lang.

Tip van mij persoonlijk: Bereid je kind voor als je denkt dat het misschien teveel kan worden, en zeker kinderen met een bepaalde beperking kan het goed helpen.

Volg je me ook op Instagram?

1 jaar geleden

Hai, Super fijn om te horen dank je wel. Liefs kelly

Wat goed dat je hierover blogt! En zeer leerzaam. Dank! Lees al je blogs met plezier. Liefs, Laura