Snap
  • evenvoorstellen
  • moederschap
  • ouderschap

Even voorstellen: Mamaleentje

Mama van drie, vrouw van één, parttime carrièremens, fulltime jongleur

Hi! Mijn naam is Magdalena, ik ben 36 jaar maar voel mij veelal alsof ik net kom kijken in het volwassen leven en ik blog onder de naam Mamaleentje. Niet nieuw hier, maar wel een van de nieuwe spotlight bloggers. En dus de hoogste tijd om mij even voor te stellen.

Ik ben een werkende moeder van drie jonge kinderen; twee zoons (2016 en 2018) en een dochter (2023). Mijn man is werkende vader (klinkt raar he? Hier kom ik in een latere blog nog op terug) en binnenkort vieren wij ons 15-jarig samen zijn. Sinds een paar jaar wonen wij in een dorpje in een uithoek van Nederland; de Achterhoek. Voor mijn werk als IT-er voor een grote netwerkbeheerder ben ik veel in de grote stad te vinden en hier tussen de weilanden kom ik dan heerlijk tot rust. Het leven gaat hier een aantal versnellingen langzamer, de buren zijn geen vreemden, wilde eekhoorntjes spelen in onze tuin als de kinderen even rustig zijn en er is genoeg leuks te doen in de omgeving. 

Rustig is het in huis dan weer niet vaak; met twee stoeiende jongens die Pokémon dan wel dino geluiden maken (of gewoon willekeurig gillen) en een brabbelende baby is het pas na bedtijd (als we geluk hebben) stil. Als het dan stil is, lees ik het liefst een boek, werk ik aan mijn eigen boek, ga ik met de camera op pad, bedenk ik het zoveelste bedrijf dat ik op wil richten of lig ik als mama-burrito in een dekentje gewikkeld een serie te kijken. De zeldzame keren dat we de energie en het lef hebben om onze oppas in te schakelen, zijn we te vinden in de buurtkroeg of de bioscoop.

Vlak na mijn tweede bevalling ontdekte ik Mamaplaats. Ik vond er steun in de verhalen van anderen, maar ook een uitlaatklep voor mijn eigen verhaal. “It takes a village to raise a child” is een veelgehoord statement, maar die village is tegenwoordig wel een dingetje. De tijd dat we met volksstammen bij elkaar woonden in een verzameling van hutten en iedereen voor iedereen zorgde hebben we ver achter ons gelaten. In een wereld die vooral draait om “maar wat levert het mij op?” is het verdomd lastig om de “village” die je helpt bij de opvoeding van je kleine te vinden. 

Gelukkig zijn er platforms zoals Mamaplaats, die in ieder geval een online variant van zo een gemeenschap bieden. En nu mag ik dus blogs gaan schrijven voor de spotlight: met mijn ervaring als de helft van een getrouwd stel, moeder van drie, kritische blik op het moderne ouderschap en passie voor de psychologie van het jonge kind, wil ik jullie meenemen in de mooie, minder mooie en soms hilarische kanten van het moederschap. Niks missen? Volg mij dan hier op Mamaplaats en op Instagram. 

2 maanden geleden

Welkom als Spotlight Blogger Mamaleentje. Mooie start!