Snap

Een nieuwe baby in een samengesteld gezin

Hoe pak je dat aan?

Zoals ik al eerder heb geschreven, zijn wij een samengesteld gezin. Emily, de oudste is de dochter van mijn man uit zijn vorige relatie. Waar we voorheen een co-ouderschap regeling hadden, hebben we nu een regeling waarbij Emily drie van de vier weekenden bij ons verblijft omdat haar moeder buiten de plaats is verhuisd en zij daar ook naar de basisschool gaat. Dat betekend dus ook dat in de periode van vier weken, er een moment is dat Emily 11 dagen niet bij ons verblijft. De nieuwe regeling is nog wat onwennig, maar we vinden langzaam ons ritme terug. 


Maar hoe zit dat dan wanneer je een nieuw gezinslid verwacht? Mijn partner hoopte natuurlijk dat onze zoon Luxx geboren zou worden wanneer Emily bij ons zou zijn. Maar waar hoop je als stiefouder/bonusouder op? Het antwoord daarop is natuurlijk voor elk persoon verschillend en ik wil dan ook benadrukken dat dit echt mijn gevoel was en dat dit voor jou als lezer(es) misschien heel anders is. 


Luxx Noud is geboren op 28.01.2023 met 40+3 weken, op 30.01.2023 zou de verloskundige gaan kijken of strippen een optie was en anders zouden we een doorverwijzing krijgen naar het ziekenhuis voor een inleiding. Na dit weekend zou Emily een weekend bij haar moeder verblijven en dus 11 dagen niet bij ons. 


Maar dan nu, na een berg voorgrond informatie mijn gevoel en gedachte hierbij. 

Ik heb er best veel overna gedacht. Ergens leek het mij heel fijn als Emily gewoon bij ons was zodat zij gelijk na de geboorte betrokken zou zijn en samen met Noortje haar broertje mocht ontmoeten. Andere kant maakte ik mij ook druk over het onderbrengen van twee kinderen tijdens de bevalling. Wat nou als we in het ziekenhuis moesten bevallen? Wat moesten we doen als we daar meerdere dagen moesten verblijven? En wat nou als de bevalling bezig was op een moment dat mijn man Emily naar school moest brengen? Dit soort vragen hielden mij snachts op. 

We hadden een prima vangnet, de meiden zouden bij mijn tante slapen als we thuis zouden bevallen en wanneer we naar het ziekenhuis moesten, zouden mijn ouders naar Apeldoorn komen om ons te ondersteunen. Ik wist in ieder geval zeker, dat wanneer het een geplande bevalling in het ziekenhuis zou worden, ik dit op een doordeweekse dag wou plannen zodat Emily bij haar moeder was en we alleen wat voor Noortje zouden moeten regelen. 

Uiteindelijk is alles heel mooi op zijn plek gevallen. De 27e voelde ik mij rond 22:00 in de avond niet helemaal fit, alsof er een migraine aanval zat aan te komen. Ik voelde mij de afgelopen weken al niet fit en had ook iets verhoogde waardes dat op de beginselen van zwangerschapvergiftiging kon duiden. Met die reden besloten we dan ook de meiden uit bed te halen en naar mijn tante te brengen. Mocht ik zieker worden, of de bevalling beginnen dan zaten we in ieder geval niet midden in de nacht met twee meiden die verplaatst moesten worden. De beste keuze die we konden maken want de volgende morgen om 07:12 is Luxx geboren. Mijn man heeft rond 10:30, nadat de verloskundige weg was en de kraamhulp was gearriveerd, Emily en Noortje weer opgehaald. 

Wat was het fijn dat beide meiden hun broertje samen konden ontmoeten! Alles waar ik mij druk om maakte heeft zichzelf geregeld. Maar wat was het fijn dat Emily vlak na de geboorte van Luxx gelijk haar broertje mocht ontmoeten en niet 11 dagen moest wachten. Het is wat dubbel dat zij na dat weekend 11 dagen naar haar moeder ging en dus heel veel eerste momentjes heeft gemist. Aanstaande vrijdag komt Emily weer naar ons toe voor het weekend en wat kijken we er naar uit om weer even compleet te zijn! 

7 maanden geleden

Dankjewel voor je blog! :)

7 maanden geleden

Aaah wat fijn dat ze er toch gelijk bij kon zijn ❤️