Snap
  • mama
  • moederschap
  • downsyndroom
  • mindset
  • persoonlijkeontwikkeling
  • In de schijnwerpers

Een kind (met een extra chromosoom) is de ultimate mindset test

Maar dan krijg je ineens een kind. Dan begint de grote ‘test’, do you walk your talk? Of met andere woorden, kun je al die kennis en informatie ook daadwerkelijk toepassen?

Persoonlijke ontwikkeling, iets waar ik me al zo’n 10 jaar mee bezig houdt en zo’n 6 jaar intensief. Stapels boeken lezen, cursussen volgen, zelfonderzoek, talks bekijken en naast kennis en informatie tot me nemen mag ik ook al een aantal jaar vrouwen coachen/begeleiden. Ik dacht oprecht dat ik een mooie fundering had gelegd, een basis met een way of life die altijd mee kan bewegen in welke fase van mijn leven dan ook. 

Even tussendoor: ‘Wat is jouw ‘way of life’? Hoor ik je denken. Holistisch. Ik ben ervan overtuigd dat alles met elkaar is verbonden, mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel. Daarnaast is vrijheid voor mij belangrijk en leven in flow & ease en in overgave. Ik vind het van belang om een leven voor mezelf te creëren die in alignment is met wie ik in de essentie ben. 

Maar dan krijg je ineens een kind. En niet zomaar een kind, een extra bijzonder kind. Dan begint de grote ‘test’, do you walk your talk? Of met andere woorden, kun je al die kennis en informatie ook daadwerkelijk toepassen? En zo ja, in hoeverre? Hoe flow je mee? Kun je jezelf echt volledig overgeven en ben je echt zo vrij als je dacht dat je was?

Je mindset, je manier van denken, is van groot belang voor een gelukkig(er) leven. Want hoe ga je er mee om als alles anders loopt dan je vooraf had gedacht? Hoe ga je om met die tegenslagen? Hoe ga je er mee om als je een geboorte diagnose krijgt? Hoe ga je om met al die controles in het ziekenhuis? Hoe ga je om met minder fijn nieuws?

Trouwens, moederschap in het algemeen is één grote test. Je kan vooraf een beeld hebben van hoe je je kind bijvoorbeeld wilt gaan opvoeden, in de praktijk kan er een hoop anders gaan én elk kind is anders dus elk kind heeft andere behoeften. Hoe flexibel ben je? En wat doe je als je kind je keihard spiegelt (want dit is wat ze doen)?

Jup, mama worden is de ultieme test om erachter te komen hoe het nou écht met je mindset zit. Am I right mama’s?

—---------------------------------------------------------------------

𝙃𝙚𝙗 𝙟𝙚 𝙗𝙚𝙝𝙤𝙚𝙛𝙩𝙚 𝙖𝙖𝙣 𝙚𝙚𝙣 𝙗𝙧𝙚𝙖𝙠, 𝙚𝙫𝙚𝙣 𝙜𝙚𝙚𝙣 ‘𝙢𝙖𝙢𝙖’ 𝙯𝙞𝙟𝙣 𝙚𝙣 𝙩𝙤𝙩 𝙟𝙚𝙯𝙚𝙡𝙛 𝙠𝙤𝙢𝙚𝙣? 𝙒𝙞𝙡 𝙟𝙚 𝙫𝙤𝙡𝙡𝙚𝙙𝙞𝙜 𝙤𝙣𝙩𝙨𝙥𝙖𝙣𝙣𝙚𝙣 𝙚𝙣 𝙚𝙫𝙚𝙣 𝙖𝙡𝙡𝙚𝙚𝙣 𝙖𝙖𝙣 𝙟𝙚𝙯𝙚𝙡𝙛 𝙝𝙤𝙚𝙫𝙚𝙣 𝙙𝙚𝙣𝙠𝙚𝙣? 𝙄𝙩’𝙨 𝙩𝙞𝙢𝙚 𝙛𝙤𝙧 𝙮𝙤𝙪 𝙩𝙤 𝙐𝙉𝙒𝙄𝙉𝘿 & 𝘿𝙀𝙎𝙏𝙍𝙀𝙎𝙎.

𝘼𝙡𝙨 𝙝𝙤𝙡𝙞𝙨𝙩𝙞𝙨𝙘𝙝 𝙘𝙤𝙖𝙘𝙝 𝙚𝙣 𝙚𝙣𝙚𝙧𝙜𝙚𝙩𝙞𝙨𝙘𝙝𝙚 𝙢𝙖𝙨𝙨𝙚𝙪𝙨𝙚 (𝙘𝙤𝙢𝙗𝙞 𝙫𝙖𝙣 𝙞𝙣𝙩𝙪ï𝙩𝙞𝙚𝙫𝙚 𝙢𝙖𝙨𝙨𝙖𝙜𝙚 𝙚𝙣 𝙍𝙚𝙞𝙠𝙞) 𝙗𝙞𝙚𝙙 𝙞𝙠 𝙐𝙉𝙒𝙄𝙉𝘿 𝙖𝙖𝙣. 𝙐𝙉𝙒𝙄𝙉𝘿 𝙞𝙨 𝙚𝙚𝙣 3 𝙪𝙪𝙧 𝙙𝙪𝙧𝙚𝙣𝙙𝙚 1-𝙤𝙥-1 𝙨𝙚𝙨𝙨𝙞𝙚 𝙬𝙖𝙖𝙧𝙞𝙣 𝙞𝙠 𝙚𝙚𝙣 𝙨𝙖𝙛𝙚 𝙨𝙥𝙖𝙘𝙚 𝙫𝙤𝙤𝙧 𝙟𝙤𝙪 𝙘𝙧𝙚ë𝙚𝙧 𝙯𝙤𝙙𝙖𝙩 𝙟𝙚 𝙡𝙖𝙜𝙚𝙣 𝙠𝙪𝙣𝙩 𝙥𝙚𝙡𝙡𝙚𝙣, 𝙠𝙪𝙣𝙩 𝙫𝙚𝙧𝙩𝙧𝙖𝙜𝙚𝙣, 𝙫𝙚𝙧𝙯𝙖𝙘𝙝𝙩𝙚𝙣 𝙚𝙣 𝙙𝙞𝙚𝙥𝙚𝙧 𝙞𝙣 𝙟𝙚 𝙡𝙞𝙟𝙛 𝙠𝙪𝙣𝙩 𝙯𝙖𝙠𝙠𝙚𝙣. 𝘿𝙞𝙩 𝙞𝙨 𝙞𝙣𝙘𝙡𝙪𝙨𝙞𝙚𝙛 𝙢𝙖𝙨𝙨𝙖𝙜𝙚 ;)

𝙒𝙞𝙡 𝙟𝙚 𝙢𝙚𝙚𝙧 𝙬𝙚𝙩𝙚𝙣? Stuur mij dan een berichtje! Of check mijn Instagram @leenaworld