Snap

Een beetje meer energie:

geef toe dat kan iedere moeder wel gebruiken!

Als je meer tijd voor jezelf wilt nemen, dan moet je daar natuurlijk wel de energie voor hebben! Naast eten op gevoel volgens het Omarm-je-mamalijf-traject neem ik ook sinds kort voedingssupplementen speciaal ontwikkeld om meer energie te krijgen. Dit zijn vitamine gummies die bijdragen bij je energielevel, die als moederzijnde (geef maar toe) altijd wel een boost kan gebruiken!

Al jaren kamp ik met een aanhoudende vermoeidheid. Dit was mede te danken aan onze slechte slaper (de jongste in huis), maar nadat hij ineens magisch wonder boven wonder door ging slapen, bleef de vermoeidheid aanhouden. Ik heb toen mijn bloed laten testen op aanraden van het consultatiebureau. Maar er kwam maar niets bijzonders uit. Nou lekker dan! Wat nu dan? Je zou toch denken dat als je goed slaapt, voedzaam eet, niet meer rookt, dat je energielevel wel goed zou moeten zitten.

Een beetje extra vitamines kan nooit kwaad. Maar vitamines nemen is niet mijn sterkste punt en eerlijk gezegd vind ik ze ook heel vies. Soms pikte ik dan stiekem een Cars vitamine gummie van de jongens. Dan is vitamines nemen kinderspel natuurlijk! Ik vond het altijd zo oneerlijk dat ze die gummies wel voor kinderen maar niet voor volwassenen hadden en toen kwamen deze vitamine gummies op mijn pad.

Ik zit nu ongeveer net over de helft van de gummies en ik moet zeggen dat ik al wel degelijk een verschil merk. Ik neem ze bij het ontbijt omdat ik in de ochtend echt niet vooruit te branden ben. Ze zijn heerlijk zoet en bevatten wat ingrediënten waar je bij het zoeken van de juiste supplementen zeker even op moet letten voor als je zelf niet zo van gummies houdt (wat ik mij absoluut niet kan voorstellen maar goed). Hier komen ze:

CoQ10

Co-enzym Q, ook wel ubichinon genoemd, is een groep van vetoplosbare, vitamine-achtige stoffen die algemeen voorkomen in alle dierlijke cellen en verschillende bacteriën. Co-enzym Q10 speelt een essentiële rol in de energiestofwisseling van de cel. Het is een onderdeel van de elektrodentransportketen in mitochondriën het heeft de taak elektronen tussen eiwitcomplexen over te dragen. Dit maakt co-enzym Q10 van onmisbaar belang voor de energieproductie van de cel.

Vitamine B12

Vitamine B12, ook wel cobalamine, is een groep van wateroplosbare vitaminen die een belangrijke rol speelt bij de stofwisseling. Vitamine B12 is een cofactor een organische verbinding die nodig is bij enzymatische reacties, en speelt als zodanig een rol in DNA-synthese en metabolisatie van vetzuren en aminozuren. Voor de mens is vitamine B12 met name belangrijk voor de normale werking van het zenuwstelsel zijn rol bij de aanmaak van myeline, en voor de ontwikkeling van rode bloedcellen in het beenmerg.

Vitamine B8

Biotine, ook wel vitamine H genoemd, is een van de B-vitaminen. Het is een heterocyclische verbinding die een belangrijke rol speelt bij diverse stofwisselingreacties. Het vervult als co-enzym een essentiële functie bij de metabolisatie van voornamelijk suiker, vet en aminozuren. De naam biotine is afgeleid van het Griekse woord 'bios' (leven) en het achtervoegsel '-ine' (een algemeen chemisch achtervoegsel).

Vitamine D3

Vitamine D is een groep van vet-oplosbare organische verbindingen die verantwoordelijk zijn voor de opname van calcium en fosfaat uit voeding, wat van groot belang is voor diverse biologische processen. Deze voedingsstoffen zijn met name belangrijk voor gezonde groei van botten, tanden en spierweefsels.

Panax Ginseng

Panax ginseng is een plant waarvan de wortel ook wel Chinese/Koreaanse ginseng (Koreaans: 인삼 = insam) wordt genoemd. Ginseng beïnvloedt de bloeddruk, de stofwisseling en het immuunsysteem. Er zijn aanwijzingen dat deze stoffen gunstige effecten op de gezondheid hebben. Zo hebben gebruikers van ginsengpreparaten een verminderd risico op kanker van de maag, longen, lever, pancreas, baarmoeder, colon en mond.

Maar genoeg met mijn scheikunde-/biologie-les voor deze donderdagochtend. Ik hoop dat je je voordeel ermee kan doen. Ik heb er in ieder geval veel baat bij. Dat beetje extra energie kan ik nu wel goed gebruiken met al dat geregel en gedoe met de verhuizing. Ik ga nu lekker op pad met onze middelste zoon om een rondleiding te nemen op wellicht zijn nieuwe school. Fijne donderdag allemaal!

Bron: Wikipedia