Snap
  • babymoon
  • reizen
  • lente

De leukste babymoon bestemmingen in de lente

Zet de bloemetjes buiten: geniet van een babymoon!

Het is lente! Heb jij al genoten van die eerste, heerlijke zonnestralen die je gezicht verwarmen? Die heerlijke geur van lente en wakker worden met het geluid van de vogeltjes? Er is voor mijn gevoel altijd iets bijzonders aan deze tijd van het jaar. Het brengt een gevoel van vernieuwing, hoop en een frisse start. En wat is er nu een mooiere manier om deze prachtige seizoensverandering te vieren met een onvergetelijke lente babymoon?

Als aanstaande mama ben je waarschijnlijk druk bezig met alle voorbereidingen, dromen en misschien ook wel wat zorgen voor wat er komen gaat. Het is een hectische, maar ook zeker mooie tijd. Een babymoon in de lente biedt niet alleen de perfecte kans om even samen adempauze te nemen, maar ook om te genieten van al het moois en de rust die dit seizoen te bieden heeft. Samen de batterijen opladen voordat jullie leven een prachtige, nieuwe wending neemt.

Of je nu kiest om met de auto dichtbij huis op babymoon te gaan, of met het vliegtuig vertrekt naar een zonnige bestemming, ik heb genoeg tips! Pak je koffers (niet te zwaar natuurlijk), zet je zonnebril op en zet die eerste stap naar een onvergetelijke babymoon. Een reis die jullie als koppel nog dichter bij elkaar zal brengen, vlak voordat je hart nog groter gaat groeien met de komst van jullie kleine wondertje.

Babymoon bestemmingen in de lente

Een zonzekere bestemming in de lente zijn de Canarische Eilanden. De Canarische Eilanden met hun milde klimaat zijn eigenlijk het hele jaar door perfect voor een babymoon. Kies bijvoorbeeld voor Tenerife of Fuerteventura. Tip: kies voor een adult only hotel. 

Liever naar een stad en genieten van de zon? Een charmante stad in Spanje die niet mag ontbreken, is Sevilla. Denk aan kronkelende straatjes, prachtig gedetailleerde architectuur, typische gekleurde Andalusische tegeltjes, geurende bodega’s en overal waar je gaat of staat: flamenco. Dat laatste is niet zo gek, want Sevilla is de geboortestad van deze wereldberoemde dans.Tip: kies voor een hotel met dakterras en zwembad.

Liever dichtbij huis? Hotel Bleecker in Bloemendaal biedt de perfecte uitvalsbasis voor koppels die verlangen naar rust en natuur. Bloemendaal wordt ook wel Ibiza van Nederland genoemd. Flaneer over de boulevard, wandel in de branding of strijk neer in een van de populaire strandpaviljoens. Waar het overigens echt niet alleen maar party, party is. Je kunt er heerlijk vers lunchen, in een strandstoel hangen of gewoon genieten van de ambiance. Perfect met dit lentezonnetje toch?

Hoe bereid je je goed voor op een babymoon?
Boek op tijd: Start met het plannen van je babymoon ruim voordat je te ver in je zwangerschap bent (bijvoorbeeld in je eerste termijn of begin tweede termijn). Zo vermijd je onnodige stress en maak je het reizen comfortabeler voor jezelf. Het tweede trimester is vaak de ideale tijd; de meeste aanstaande moeders voelen zich dan het beste en je buik zit nog niet te veel in de weg

Wees flexibel: Zelfs de beste plannen kunnen veranderen, zeker tijdens de zwangerschap. Kies voor flexibele boekingen waar mogelijk, zodat je zonder al te veel kosten kunt wijzigen of annuleren mocht dat nodig zijn.

Kies de juiste bestemming: Overweeg bestemmingen die niet al te ver weg zijn. Lange reistijden kunnen extra belastend zijn. Zoek een plek waar je gemakkelijk kunt ontspannen en die toegankelijk is voor zwangere reizigers. Denk aan een hotel met goede voorzieningen (zoals bijvoorbeeld ruime bedden, een inloopdouche en een lift).

Pak slim in: neem alles mee wat je nodig hebt om je zwangerschap zo comfortabel mogelijk te maken. Denk aan zwangerschapskussens (als je met de auto gaat), comfortabele schoenen, zwangerschapskleding en eventuele vitamines of medicijnen. Vergeet ook niet je favoriete snacks en voldoende water voor hydratatie.

Zorgverzekering check: controleer vooraf je zorgverzekering op dekking in het buitenland en of zwangerschapsgerelateerde zorg is inbegrepen. Sluit ook zeker een reis- en annuleringsverzekering af. Het is altijd beter om voorbereid te zijn op onvoorziene situaties.

Medische voorbereiding: plan een afspraak met je verloskundige of gynaecoloog voordat je vertrekt. Het kan ook nuttig zijn om de belangrijkste medische informatie, zoals je uitgerekende datum en het telefoonnummer van je verloskundige bij je te hebben (vraag een uitdraai)

Met een beetje voorbereiding kun je met volle teugen genieten van deze bijzondere tijd samen. Op zoek naar nog meer tips? Laat het mij weten. Ik denk graag mee! 

Mamaplaats's avatar
5 maanden geleden

Bedankt voor de inspiratie!

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Daphne | Babymoon.nl | Spotlight blogger?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.