Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • zwangerschapsverlof

De laatste loodjes.. wegen mentaal het zwaarst

Zwanger en rusten. Hoe doe je dat?

Oke, totdat ik zeker dik in de 20 weken kotste (sorry), toen niet, maar nu, nu rock ik deze zwangerschap. Net als toen bij Lua. Natuurlijk heb ik kwaaltjes maar ik ben in die laatste loodjes eigenlijk heel goed. Vond ik zelf. Afgelopen week.

Totdat ik zaterdagmiddag thuis kwam van winkels slenteren en mijn lijf zei: meid, klaar nu.

Afgelopen eerste verlofweek was top. Ik kon alle dagen goed voor Lua zorgen en goed voor het huis. We wonen er net dus ik houd het graag bij. En ik vind het fijn als Roy thuis komt dat de kussens mooi opgeklopt op de bank liggen. En het speelgoed opgeruimd. Omdat ik weet hoe fijn dat thuiskomen is. In rust.

Maar nu lukt het even niet. Lua is naar opa en oma want ik ben ziek. Ik lig op de bank. Ben moe. Ben eigenlijk ontzettend zwanger. Mn buik is groot en zwaar. Iets met de laatste loodjes. Maar ik

kan de rust niet vinden. Er moet nog gestofzuigd worden. Zowel beneden als boven. Ik wil ook nog even stoffen. De kindervingers van de tv (ja..) en de deuren. Op zolder hangt de 30 was uit. Die kan ik wel even opvouwen en meteen een 60 wasje aanzetten. Ja. Ik kom van de bank. Want de hele dag hier liggen terwijl Roy is werken en Lua is opgehaald, dat voelt niet fijn.

Ik zoek de was uit en loop met een wasmand met 60 was de zoldertrap op. Met een mand met 30 naar beneden.

Maar ik val. Op mn rug glijd ik de trap af.

Tranen. Schrik. Roy appen. ‘Ik ben gevallen’.

Hij belt me en vraagt of ie moet komen. “Nee zeg ik, ik ben gewoon geschrokken en ben verdrietig, dat het even niet meer lukt, dat ik jullie in de steek laat”. Want het ging zo goed, ik rockte em. Toch?

“Je moet rusten zegt ie, je laat ons niet in de steek”. Maar zo voelt het. Want als vrouw wil je alle ballen hoog houden. De beste moeder zijn en de beste vrouw. En niet dat luie ding die voor de tv hangt.

Ik heb pijn en ga naar bed. Slapen.

Dat lukt. Ik slaap 2 uur, midden op de dag. Ik word wakker met een appje van Roy. ‘Als ik thuis kom ga ik meteen koken’.

Ik reken uit hoelang ik nog kan blijven liggen. Zodat ik de aardappels kan schillen voordat hij thuis is. 


Maak nu je account aan op Mamaplaats & maak 3x kans op een DEPLAY Tablet t.w.v. €180! 🎁

1 jaar geleden

❤️