Snap
  • Buurtgezinnen
  • opvoeden
  • samen
  • dankbaarheid
  • Vraaghulp

Buurtgezinnen!

Opvoeden doen we samen!

Hoi,

Het is even een tijdje stil geweest weer hier.

Dat betekend niet dat er niets gebeurt uiteraard! De afgelopen tijd was een gekkenhuis en er is juist zoveel gebeurt dat ik ook eerst zelf alles moet plaatsen. Laat ik voorop stellen dat er uiteindelijk zoveel positieve wendingen waren , maargoed daarover later meer!

Nu wil ik het graag even hebben over hulp vragen! Want zeg nou zelf, niets is moeilijker dan dat ! Maar als je het eenmaal hebt gedaan dan denk je vaak, heb ik hier nou zo moeilijk over gedaan!?

Een paar maanden geleden trok ik namelijk ook aan de bel, met name voor mn oudste zoon waarvan sommige wel weten wat er speelt. Het is een zooitje binnen jgz , er is geen geld of mensen luisteren gewoon niet.

Ik kwam toen in contact met buurtgezinnen.

Buurtgezinnen is een organisatie die voor vraag gezinnen opzoek gaat naar een gastgezin die zich aanbied om te helpen door een kind of kinderen af en toe op te vangen.

Hun motto; opvoeden doe je samen! En het uitgangspunt is dat ook ondersteuning bieden en rust creëren voor de ouders en/of overige kinderen binnen het vraag gezin.

En ik moet toegeven , ik was wat huiverig maar in het kader ; baad het niet dan schaadt het niet , ging ik het gesprek aan met de coördinator van mijn regio.

Ik kreeg uitleg , we kletste wat over mijn situatie en over mijn wensen. Het gevoel was goed en zette door.

De coördinator maakte een mooie oproep voor mijn jongste telg en deze werd na mijn. Goedkeuring gedeeld op Facebook en website.

Het duurde niet heel lang voor we daar reactie op kregen! Blij verrast was ik zeker en een kennismakingsgesprek werd gepland!

De kennismaking was fijn, zn warm gezin en gastvrij, met 2 lieve kinderen een hond en verblijven veel aan het strand.

Ons zoontje had even tijd nodig maar kwam al snel los toen er met autos gespeelt kon worden.

Na een fijne kennismaking stapte mijn man en ik met de jongste telg in de auto en kregen we even bedenktijd, al waren wij het al meteen met elkaar eens, dit zien wij wel zitten!

Dit gevoel was wederzijds en een volgend gesprek werd gepland. Tijdens dit gesprek werden de eerste afspraken gemaakt over frequentie, tijden ed en zo werd de eerste speel afspraak gemaakt!

Inmiddels zijn we al weer even verder en gaat het zo goed. Hun genieten van de aanwezigheid van onse jongste telg en ons kind telt de dagen af wanneer hij weer mag spelen , het liefst op het strand maar alles is gewoon goed. Hij komt met de mooiste verhalen thuis en wij , wij genieten van hun avonturen maar hebben ook even ademruimte. Gewoon even tijd als man en vrouw , samen lunchen of gewoon lekker op de bank een film kijken. Even ergens op visite of even 1 op 1 met onse oudste zoon.

Het is gewoon erg helpend en wij zijn dan ook dankbaar en blij dat we deze stap gezet hebben.

Ouderschap is niet altijd makkelijk en opvoeden doe je echt samen! Kan je dus wat hulp gebruiken? Schroom dan niet om eens in jou regio te kijken naar deze organisatie!

www.buurtgezinnen.nl

Wij kunnen het meer dan aanraden!

Lieve groet,

Nadia. 

9 maanden geleden

Wat mooi dat jullie je deze steun gegund hebben!