Snap
  • kinderboekenweek
  • Misbruik,
  • seksueelmisbruik
  • #machteloos
  • verdrietig
  • boos

Absurd !!! dit kan toch niet waar zijn?

Kijken ze dan hellemaal niet naar het verleden van iemand???

Kinderboekenweek een prachtig initiatief wat er al vele jaren is. Een week lang worden kinderen nog meer gemotiveerd om te lezen.  Eigenlijk vind ik dat dit elke dag moet gebeuren. Aangezien lezen zo onwijs belangrijk is en het niet alleen leuk is maar ook educatief. 

Dit jaar is de de kinderboekenweek van 4 oktober 2023 tot 15 oktober 2023. Met als thema bij ons thuis. Er word zoals altijd veel rond dit thema gedaan. Zo word er een kinderboekenweek geschenk geschreven. Maakt kinderen voor kinderen er weer een leuk liedje bij. Op scholen word er samen ontbeten, voorgelezen en worden er opdrachten gedaan en ga zo maar door. Maar ook word er elk jaar een gedicht geschreven. 

En dat is nu juist waar ik van denk..... zijn jullie gek geworden? Wie selecteerd de mensen die hier voor uitgekozen worden. Kijken ze niet naar wat iemand eerder heeft geschreven? 

Blijkbaar niet!!! 

Dit jaar word het gedicht geschreven door de P.Lammers. Deze meneer heeft meerdere kinderboeken en boeken voor volwassen geschreven. Tot zo ver  niets geks. Tot je het boek gaat lezen de trainer. Eigenlijk wil ik deze man geen enkele promotie geven want wat walg ik hier van maar. Ik vind wel dat dit niet kan. Hieronder een stukje uit zijn boek. En oordeel zelf.

Dit is wat wat er in zijn boek de trainer staat:

Dit gaat trouwens over een d-pupil dit jongetje kan dus niet ouder zijn dan een jaar of 12.

Voorzichtig schuift hij over de bank tot zijn been die van de trainer raakt. Het been zit verstopt onder donkere, krullerige haartje tot daar waar een korte trainingsbroek ze bedekt.

Hij kijkt opzij, naar de toeschouwers. Bijna iedereen uit zijn team heeft zijn vader of moeder meegenomen, goedkeurend kijken ze naar hun kind. Niemand ziet de reservebank. Toch zet Jasper zijn voet op d3 bank, het opgetrokken been als een muur tussen hen en het publiek. Met zijn vingertoppen maakt de trainer achtjes over het bovenbeen van Jasper, die zijn hoofd op zijn knie legt en zijn ogen dicht doet.

De ouders roepen. De hand laat even los om te klappen, maar blijft niet lang weg.hij landt precies op de grens tussen huid en broekje. Jasper zakt iets onderuit. De hand doet wat hij wilen belandt inzet midden van de warme stof van jaspers sportbroekje. Qls er nu word gescoord zal hij het voelen.

De rainer schrikt niet , trekt zijn hand ook niet terug maar maakt van de zachte kneepjes een ritmische bewegen. Een warm gevoel kruipend door jaspers lichaam.

De tweede vinger verdwijnt verkennend onder de onderbroekrand. De vingers strelen de huid onder de stof, langzaam voelen ze aan de paar haartjes op jaspers onderbuik.

Toen ik dit las dacht ik hoe kan het in vredesnaam dat een meneer die verhalen schrijft over misbruik van jonge kinderen. Een rol mag vertegenwoordigen in de Nederlandse kinderboekenweek. 


Want ook het gedicht Manen die hij eerder schreef gaat over seksueel misbruik tussen mannen en kind.

Sorry maar ik kan hier niet bij met mijn hoofd en vind deze keuze dan ook zeer zorgwekkend. Omdat seksueel misbruik nooit maar dan ook nooit genormaliseerd mag worden. Ook niet als beide partijen toestemming geven blijft de trainer in dit verhaal toch echt een macht positie hebben over deze jonge jongen. 

Ik hoop dat de kinderboekenweek nog overweegt deze meneer en zijn gedicht zullen annuleren. 

Wat dit is niet normaal. 

#Momlife_with_acnes