Snap

4 mensen in witte jassen naast je bed

Je valt steeds weg en hebt geen idee wat er gebeurd.

De nacht van 9 - 10 maart

Tot 23:00 slaapt Jeadrion prima, na 23:00 wordt hij 2 keer wakker door het hoesten. Behalve het hoesten is er niks aan de hand, geen koorts of gejammer. Rond 00:00 besluiten Lars en ik onze tanden te poetsen en naar bed te gaan. Terwijl we in bed liggen en aan het bijpraten zijn over de dag klinkt er een hoest en gehuil vanuit de babyphone.

Misschien is hij wakker geworden van het gehoest?

10 minuten sta ik Jeadrion in slaap te wiegen, maar hij valt niet in slaap. Lars komt even kijken en ziet dat Jeadrion moeilijk in slaap valt, hij pakt hem over en na 15 minuten komt hij onze slaapkamer binnen. Ik denk niet dat hij nog in slaap valt in z’n eigen bed, ik leg hem wel bij ons. Na nog geen 5 minuten valt Jeadrion in slaap tussen papa en mama , hij wordt een aantal keer wakker door z’n eigen gehoest maar valt ook weer in slaap.

De wekker gaat vrijdagochtend om 07:00 zoals gewoonlijk. We hebben alle 3 niet al te best geslapen , Jea bewoog veel tijdens het slapen en doordat hij veel bewoog werd 1 van ons steeds wakker. Hij kan er niks aan doen, hij werd wakker van t gehoest. In de ochtend is hij moe maar wel vrolijk, hij lacht en zingt en drinkt goed. Voor 08:30 is hij op de kinderopvang. Ik kom aan op werk en vertel mijn collega over onze nacht, maar wat er later op de dag gebeurd had niemand zien aankomen.

Middag pauze

De ochtend vliegt voorbij en omdat ik weet dat opvang het telefoonnummer heeft van werk, ga ik er van uit dat het goed gaat met Jea. Ze weten dat ze altijd mogen bellen als het niet goed gaat. Het is 12:45 als ik ga met pauze. Ik betrap me erop dat ik weer aan het klagen ben over m’n slaaptekort. Hopen dat hij vanavond beter slaapt, niet alleen voor mij/ons maar vooral ook voor hem. Ik kijk net op m’n telefoon om te zien hoelang de pauze nog duurt. Ah ik heb nog een kwartier, dat is mooi. Totdat het zelfde moment we een bericht van de opvang krijgen dat het niet goed gaat.

Het gaat niet zo goed met hem. Hij heeft het heel benauwd en hoest veel, zijn ribbenkastje trekt helemaal in. Ook maar kort geslapen, en niet gegeten of gedronken.

Op advies van de opvang maken we een afspraak bij de huisarts. Omdat we na 1 bellen moeten we kiezen voor de noodkeuze. Tijdens het bellen vraag ik me af is het wel nood? Vanochtend was hij nog zo vrolijk en is het niet gewoon verkoudheid. We krijgen om 14:40 een afspraak. Ik licht m’n werkgever in, we spreken af om contact te houden en wenst me sterkte. Sterkte? Zal vast meevallen hoor haha..

Onderweg naar de opvang komen de zenuwen. Gaat het echt zo slecht met hem? Voor dat ik het door heb rij ik de straat in van de opvang. Ik parkeer de auto , neem een diepe zucht en stapt de auto uit. Ik loop de groep binnen en zie Jea zitten. Hij zit bij de juf op schoot. Slap, rode wangen en een piepende ademhaling. Het gaat echt niet goed met hem. Zo heb ik hem nog nooit gezien. De juffen geven aan dat hij niet wou eten of drinken terwijl hij altijd zo goed eet. Ook maken zij zich zorgen over de ademhaling. Voordat we naar de huisarts gaan, gaan we eerst langs huis voor extra spullen.

Spoed eisende hulp

Gelukkig zit er niemand in de wachtkamer en worden we snel geholpen. Nog geen 4 minuten later staan we alweer buiten. De huisarts heeft Jea gecontroleerd en meteen het ziekenhuis is Goes gebeld. Er moest een kinderarts naar Jea kijken en wel nu! 

Lars en ik boffen met flexibele werkgevers.

Na de afspraak bij de huisarts haal ik lars op van z’n werk en haasten we naar het ziekenhuis.

Nog geen 5 minuten later staan er 4 mensen in witte jassen naast je bed. Je zit bij papa op schoot , zonder shirt. Je valt steeds weg en hebt geen idee wat er gebeurd. Je wordt direct gemonitord en krijgt een kapje voor extra zuurstof. 

Wat er precies met Jeadrion aan de hand is, lezen jullie in deel 2. 

Trending op Mamaplaats: Brief aan mijn ongeboren kindje

1 uur geleden

Heel eng dat ie plots zo slapjes bij ligt.. hopelijk is alles toch wel goed afgelopen ❤️

1 uur geleden

Heel veel sterkte met julli kleine jongen