Snap
  • Gezond
  • zwangerschap
  • weerstand
  • mamaplaatscollab
  • omega-3
  • mollers

Zwanger van een drieling: zo blijf ik gezond!

Mensen die mij persoonlijk kennen weten dat ik altijd veel met mijn gezondheid bezig ben. Voor deze zwangerschap sportte ik zo'n 5 à 6 keer per week, nam ik dagelijks een handje supplementen en op uitzonderingen in het weekend daar gelaten, was ik altijd bezig met mijn voeding. Puur omdat ik me lichamelijk en geestelijk beter voel wanneer ik in goede conditie ben.

Nu ik zwanger ben van een drieling lukte vanaf 8 weken zwangerschap het sporten al niet meer, vooral door de enorme vermoeidheid. Ik hoopte stiekem dit na het eerste trimester weer in lichte vorm op te kunnen pakken maar helaas heb ik door complicaties in de zwangerschap al bedrust vanaf 15 weken.

Toen ik de mogelijkheid kreeg om Möllers te mogen proberen hoefde ik daar niet zo lang over na te denken natuurlijk! Juist in deze tijd is het erg belangrijk je weerstand op pijl te houden. Door de zwangerschap en de daarbij gekomen bedrust is mijn weerstand momenteel ver te zoeken, dus kom maar op met hulp, Möllers ;)

We kregen twee flesjes toegestuurd, één voor Sem in de smaak ‘Tutti Frutti’ en één voor Gerard en mij in de smaak citroen.

Allereerst; waarom zou je Omega-3 visolie gebruiken?

Het Voedingscentrum adviseert minimaal één keer per week vette vis te eten, dit heeft een positief effect op hart- en bloedvaten en de bloeddruk. Ook is het een belangrijke voedingsstof tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding. Omega-3 is van belang bij de ontwikkeling van de hersenen en het netvlies van het kind. Mogelijk helpen omega-3 vetzuren bij slecht leergedrag, depressiviteit en dementie. Tot slot is docosahexaeenzuur (afgekort: DHA), één van de visvetzuren, nodig voor een normale hersenfunctie en gezichtsvermogen.

Wij zijn thuis geen grote viseters, daarom is het belangrijk om dit op een andere manier binnen te krijgen. Je kunt hierin denken aan bijvoorbeeld margarine of walnoten, maar veel mensen vinden het gebruiken van een visolie supplement prettiger. Möllers is niet zomaar een omega-3 visolie, maar het is levertraan gemaakt van Arctische kabeljauw.

Levertraan wordt door een uniek stoomproces geproduceerd, waardoor olie van de hoogste kwaliteit verkregen wordt. De verse kabeljauwlever wordt op lage temperatuur gestoomd, waardoor zeer hoogwaardige olie afgescheiden wordt. Door dit proces kan een uitzonderlijk hoog gehalte omega-3 (DHA en EPA) gegarandeerd worden én blijft de natuurlijke vorm van de omega-3 vetzuren behouden. Waar bij andere processen de aanwezige vitamines verloren gaan, zijn vitamine A en D nog steeds van nature aanwezig in Möller’s Omega-3.

Vitamine A en D zijn belangrijk voor zowel volwassenen als kinderen en het is goed voor de hersenen, het hart, de weerstand, de huid, de ogen en de algehele gezondheid.

Wij zijn thuis geen grote viseters, daarom is het belangrijk om dit op een andere manier binnen te krijgen.

Zelf was ik erg benieuwd naar de smaak, want ik heb nog een licht trauma van de hoestdrankjes die ik vroeger van mijn moeder kreeg. Maar ik kan je vertellen dat de citroen echt een frisse citroensmaak heeft, en ook Sem is weg van de Tutti Frutti, want als hij zijn zin kreeg dan zou hij meer binnenkrijgen als de aangeraden 5ml. ;-)

Je kan dit direct innemen, maar je kunt het ook door de yoghurt, pap of een lekkere smoothie mengen. Enkel een natuurlijk aroma wordt gebruikt, er zijn geen suikers of zoetstoffen toegevoegd.

Conclusie, ik ben erg tevreden met dit product, wel ben ik ervan overtuigd dat je een product langere tijd moet gebruiken om te kijken of dit ook iets met je weerstand zal doen. Echter denk ik dat niemand in deze tijd minder zal worden van wat extra vitamines.

Ben je benieuwd? Met de code MAMAPLAATS25 ontvang je 25% KORTING in de Möllers shop!

1 maand geleden

Hoe is het nog met jullie?

3 jaar geleden

Magnesium, vitamine D, vitamine B en omega 3 visolie! Als ik niet zo gezond als een vis word weet ik het niet meer... 🤣 Maar mooi dat Sem het lekker vind, jong geleerd...

3 jaar geleden

Wij gebruiken al jaren dezelfde van Möllers en dan de Tutti Frutti smaak!! 🎉

3 jaar geleden

Wij gebruiken multi vitamine. Voor de jongens zijn dat "berensnoepjes" aangezien de tabletjes in de vorm van een beer zijn. En als ik ze smorgens vergeet denken ze er zelf wel aan😅