Snap
  • Gezond
  • zwangerschap
  • moeders
  • borstvoeding
  • holistischleven
  • kristallen

Welke edelsteen past bij jouw moederschap?

Een blogserie over Holistisch leven van Sunny Mummy en de Intuïtie Moeder

Diamonds are a girl’s best friend! Ons maakt het eigenlijk niet uit welke edelsteen je aan ons geeft, want wij zijn dol op alle soorten. Wist je dat edelstenen kunnen helpen om je wensen krachtiger te maken of om juist jouw negatieve energie in zich op te nemen? In dit blog leggen wij, Jayde en Ruby, uit wat onze band is met edelstenen. We vroegen aan Wild Stones Amsterdam welke ‘gems’ er speciaal voor zwangere vrouwen en baby’s goed zijn. Je leest alles in ons nieuwste blog.

Wie zijn wij?

Lees je ons blog voor het eerst? Wees gerust, je hebt er nog niet veel gemist. We hebben twee weken geleden ons eerste blog online gezet: "Hoe kun je holistisch leven met je gezin?" We zijn twee bruisende moeders die een holistische levenswijze heel interessant vinden. We raakten alleen allebei verdwaald in de grote overvloeden aan ‘holistische’ marketing die op de social media voor bij komt. In onze blogs gaan we daarom elke keer een holistisch onderwerp onder de loep nemen.

We zijn benieuwd hoe een holistische levenswijze kan helpen om de beste versie van onszelf te zijn en hoe we het kunnen integreren in onze soms chaotische en zeer ondernemende levens. Jayde is eigenaresse van Sunny Mummy voedingsboosters en heeft drie kinderen in de leeftijden van twee jaar tot en met zes jaar oud. Ruby is een bezig bijtje en moeder van een zeer actieve jongenstweeling die 4 augustus 2 jaar zijn geworden. Ze werkt parttime en schrijft haar eerste boek. 

Wij zijn twee edelstenen

Om meteen met een leuk feitje te beginnen. Ruby en Jayde zijn beide edelstenen! Onze vriendschap is al behoorlijk uniek, maar dat we allebei vernoemd zijn naar een edelsteen geeft een extra verbintenis. Jade is een edelsteen met een reinigende en beschermende factor. Door het dragen van deze steen trek je harmonie, evenwicht en welvaart aan. Het werkt op de hart chakra en geeft daarom veel liefde en tolerantie, net als Jayde dat doet. De edelsteen helpt om negatieve emoties los te laten en zelfredzaamheid te vergroten.

Ruby (robijn) staat voor genieten van het leven hier op aarde. De edelsteen spoort de drager aan om het eigen geluk te volgen. Het is niet gek dat deze steen vaak in kronen van vroegere koningen te vinden zijn, want het stimuleert overvloed in materie en zou bij mannen hun vruchtbaarheid vergroten. De edelsteen heeft een sterke verbintenis met moeder aarde en werkt samen met de hart chakra. Het stimuleert hartstocht, enthousiasme, spontaniteit, seksualiteit en een positieve houding in het leven. Dit had ook de karakterbeschrijving van Ruby als persoon kunnen zijn! 

Snap

Wat is een edelsteen?

Het is natuurlijk super leuk dat we allebei vernoemd zijn naar een edelsteen, maar wat is een edelsteen eigenlijk en hoe komt het aan die unieke eigenschappen? Wij vroegen Wild Stones Amsterdam wat een edelsteen is: “Edelstenen werken op energetisch niveau. De werking is niet tastbaar maar wel voelbaar. Een edelsteen bestaat uit mineralen. Meestal zijn dit 2 of 3 mineralen. Een mineraal is een stof die in de aarde voorkomt en die bij de groei kristallen kan vormen. De kleur van de edelsteen wordt bepaald door de soort mineralen. De krachten van sommige stenen kunnen erg verschillen. Er zijn bijvoorbeeld stenen voor liefde, bescherming, anti-stress of om te aarden.”

Wild Stones Amsterdam is een winkel waar Jayde ooit een ketting met een prachtige rozenkwarts kocht. Zij legde aan Jayde uit: “Mensen bestaan net zoals edelstenen uit energie. Zo kun je als mens gebruik maken van de kracht van een edelsteen. Je wilt de steen die jij nodig hebt dichtbij je houden zodat je de energie in je op kan nemen en kunt gebruiken. Als je een edelsteen dichtbij je houdt (op je lichaam of in dezelfde ruimte) zal de energie van de steen door je lichaam opgenomen worden. Ook de mineralen die in een steen zitten kunnen worden opgenomen door je huid.”

Hoe vind je een passende edelsteen voor jezelf?

Bij het kiezen van een edelsteen geeft Wild Stones Amsterdam vier tips. Als eerste raden ze aan te kiezen vanuit jouw gevoel. De steen waar jij je toe aangetrokken voelt, is vaak de steen die het beste bij jou past.

Een andere manier is op kleur, volgens Wild Stones Amsterdam kun je hierop letten; “Over het algemeen werkt een steen met een warme kleur (rood, oranje, geel) meer stimulerend en activerend. Een groene steen kalmeert en ontspant meer. En een blauwige of paarse steen heeft een harmoniserende werking.”

Er zijn ook stenen die passen bij jouw geboortedatum. Door een steen uit te zoeken die daar bij past, stimuleer je de karaktereigenschappen die bij jouw sterrenbeeld horen. De laatste manier is een keuze maken op werking van de steen. Op de website van Wild Stones Amsterdam vind je een lijst met alle soorten stenen en hun werking. 

Snap

Edelstenen voor zwangere vrouwen, baby’s en moeders

Wil je graag zwanger worden? Er zijn vrouwen die in hun slaapkamer een maansteen naast hun bed leggen of als bedel aan een ketting hebben hangen. De maansteen heeft een sterke connectie met de maan en het vrouwelijke energie. De steen bevordert de intuïtie en vruchtbaarheid. Het wordt ook vaak gedragen tijdens de bevalling en het geven van borstvoeding.

Een tip als je baby niet zo lekker wilt doorslapen is een paarse amethist onder het bedje neer te leggen. De amethist zorgt voor een reinigende werking en zenuwherstel, waardoor jouw baby rustiger kan slapen. Samen met bergkristal en rozenkwarts creëert het een harmonische sfeer in de kinderkamer.

Van bovenstaande twee stenen had je misschien al wel iets gelezen, maar de witte agaat is een minder bekende soort. De steen bevordert innerlijke rust en een kalme houding, iets wat wij als moeders zeker nodig hebben. Tijdens de zwangerschap beschermt witte agaat moeder en baby, het verwijderd negatieve energieën en helpt misselijkheid tegen te gaan. Na de bevalling stimuleert het de melkproductie.

Onze favoriete kristallen

Jullie weten nu waar onze namen voor staan, wat een edelsteen is, hoe je jouw edelsteen kan vinden én welke edelstenen er goed zijn voor zwangere vrouwen, baby’s en moeders. Als laatst benoemen wij onze favoriete edelsteen.

Jayde: “Rozenkwarts is de steen van onvoorwaardelijke liefde. Ik kocht een ketting met een rozenkwarts twee jaar geleden. Het opent het hart om liefde te ontvangen en liefde te geven. Het helpt ook om sneller te vergeven en een balans te vinden in stressvolle situaties. Het grappige is dat de Rozenkwarts een grote overeenstemming heeft met de Jade edelsteen, beide zijn het stenen van harmonie. Ik trek graag deze harmonie aan in en rondom mijn huis. Als je bij mij in de tuin kijkt, zul je rozenkwarts tussen de planten zien liggen. De steen stimuleert ook creativiteit en verhoogt je fantasie.”

Ruby : “Citrien was voor mij was het liefde op het eerste gezicht met Citrien. Ik ben op dit moment het boek Think and Grow Rich aan het lezen en dat staat er in het teken van manifesteren. Citrien is daar een krachtige steen voor. Ze noemen het ook wel de zonnesteen die geluk brengt. Ik draag sinds 2 maanden een ketting met een hanger van citrien. Sinds ik deze steen elke dag om mijn nek heb komt er veel moois mijn leven binnen. Het is belangrijk om positief te blijven denken en citrien motiveert de geest om goede gewoontes te activeren. Citrien helpt om dromen waarheid te maken.”

Snap

Tot het volgende blog

Wil je graag meer van ons weten dan alleen onze favoriete edelstenen? Dat kan! Je kunt Jayde volgen via Facebook en Instagram Sunny Mummy en Ruby via Instagram food.travel.write. Je mag ook altijd een reactie onder onze blogs zetten, want wij vinden het ontzettend leuk om van andere te leren over hun holistische levenswijze. Wij zullen altijd een reactie terugplaatsen.

In ons volgende blog gaan we in op de rol van een doula. Jayde spreekt vaak met doulas, omdat vele doulas de producten van Sunny Mummy (www.sunnymummy.nl) van harte aanraden aan (toekomstige) moeders. Een doula begeleidt en ondersteunt de emotionele reis tijdens de zwangerschap en de geboorte. Het begrip wordt in Nederland steeds bekender, maar met een goed verloskundige systeem, heerst toch de vraagt wat een doula nu extra kan toevoegen? Lees het over twee weken in ons nieuwe blog.

Liefs,

Jayde Sunny Mummy & Ruby De Intuïtie Moeder