Snap
  • Gezond
  • #depressie
  • Postpartumdepressie
  • Nachtangsten

Wanneer slaap je vijand is

Tijdens de zwangerschap had ik al regelmatig last van paniekaanval.

Iets wat naast mij depressie ontwikkelde...

Na de geboorte van Nova  begonnen de eerste nachtelijke paniekaanvallen. Het begon met wakker schrikken en het idee hebben dat Nova van mij afviel van bed.   

Ik maakte deze angst bespreekbaar met mijn kraamverzorgende en mijn moeder. "Het hoort erbij,Het zijn de hormonen" daar van uit gaan.

Het zat mij toch niet helemaal lekker en heb deze uitspraak bij mijn praktijkondersteuner gelegd. Dit werd meegenomen in mijn doorverwijzing van het GGZ in Augustus 2019.

We zitten nou in Augustus 2020 en ik heb 2 weken geleden pas eindelijk een brief ontvangen van mijn intake bij het GGZ. Het is gewoon Bizar dat dit zolang heeft kunnen duren..

Deze paniekaanvallen hebben zich ondertussen ontwikkeld in minimaal 2 keer per nacht  met hartkloppingen wakker te schrikken helemaal bezweet en met het gevoel alsof er iets ergs met mijn kind gebeurd. En dit is ontzettend slopend.

Ik heb al  ongeveer een jaar een tekort aan slaap. En tuurlijk elke mama heeft slaap tekort. Alleen  kom ik niet in een diepe slaap waardoor ik nooit uitgerust ben . En ik merk dat ik nu op mijn laatste tenen begin te lopen..

Ik moet nog even tot 2 Oktober wachten  tot in aan mijn behandelingen kan beginnen.. maar ik kan niet wachten om mij weer gelukkig te voelen.