Snap
  • Gezond
  • curvepower
  • #bodypositivity
  • #aangekomen

Van super skinny naar curvy mama

Eindelijk het is zo ver! Ik had nooit gedacht dat deze dag ooit zou komen. Maar ik heb mijn curves geaccepteerd!

Als kind tot ongeveer een jaar of 35 was ik superslank. Als jong meisje zelfs zo mager dat ik op een speciaal dieet moest, en de bijnaam tante Sidonia kreeg. Ik moest echt alles doen om een beetje aan te komen. Mijn borsten bleven ook ver achter. Zo achter dat mijn eerste vriendje zich hardop afvroeg of mijn borsten niet groter dan die van hem hoorden te zijn?

Ouch. In ieder geval was ik dus altijd mega slank. Zo rond mijn 24ste kreeg ik opeens te horen dat ik toch wel flinke bovenbenen had. En een buikje. Ik had toen maat 34, maar als iedereen het zegt? Ik begon toen met super slechte eetgewoontes om het maar even zo te noemen. Na (ja erna, niet tijdens haha) de zwangerschap van mijn tweede meisje kwam ik ook nog eens zo’n 30kg aan. Ik was dus gewoon nooit tevreden met mijn lichaam. Tot nu.

De “Celebrate your curves” beweging

Als ik even eerlijk mag zijn, ik werd niet enthousiast van al die in mijn ogen "dikke" vrouwen die daar in hun bikini vrolijk stonden te zijn. Ik was gewoonweg mega jaloers! Want hoe kwamen zij zo tevreden terwijl ze niet strak en dun waren? Waarom staat alles hun wel geweldig en mij niet?

Aan mijn dochters probeerde ik altijd een positieve boodschap mee te geven. Dat je trots moet zijn op jezelf. Hou van jezelf, je bent mooi zoals je bent etc. Maar ondertussen straalde ik die boodschap niet uit.

Een paar maanden geleden ontmoette ik een hele leuke knappe, en curvy vrouw. Zij zat zo lekker in haar vel en had alle ogen op haar gericht. Ze straalde! Zelf gaf ze aan dat ze nu lekker gezond bezig is, maar zich niet meer tegen liet houden door haar curves. Sterker nog. Ze kocht een stapel nieuwe kleding waarin ze zich goed voelde.

Dit kwam aan! Ik kwam thuis en heb al mijn “dunne” kleding- waar ik krampachtig mij nog steeds probeerde in te wurmen- in koffers gedaan en in de garage gezet. Met een nu bijna lege kast ben ik idd gaan shoppen! Jurkjes, rokken en zelfs jeans heb ik gehaald. Ik kreeg advies van vriendinnen om toch een andere stijl te proberen. Wel 1 die bij mij past, maar waarin ik er gewoon weer echt leuk uit zie.

MS Mode

Van MS Mode kreeg ik 3 mooie broeken om te passen en een t-shirt met “This is me” en #curvepower op de voorkant. Helemaal super, want dit was een winkel die ik altijd strak voorbij liep. Ik zag wel leuke dingen in de etalage, maar ja, dan moest ik toegeven dat ik een maatje meer had. Het was dan wel 1 van de eerste winkels waar ik rustig ben gaan shoppen. Lekker de kinderen aan de overkant in de Mac, en ik kon op mijn gemak gaan passen.

MS mode staan er voor om blij te zijn met jezelf. Zij willen echt meegeven dat je trots op jezelf mag zijn, en dan zorgen zij er wel voor dat je er leuk bij loopt. De service in de winkel gaf mij ook echt dat gevoel. Mocht je niet online willen bestellen, dan is dat wel een aanrader.

Ik kreeg een zwarte high-waist skinny jeans met wijde pijpen  die mij een kont gaf waarvan ik de hele dag wel in de spiegel wilde kijken.

Ook kreeg ik een lekkere skinny jeans ( de Magic simplicity ) die je echt met alles kunt combineren. Het viel mij wel op dat deze ondanks dezelfde maat wat ruimer viel dan de zwarte bell bottoms. Dus die had ik beter een maatje kleiner kunnen bestellen.

Mijn favoriet was een cognackleurige paperbag trouser van zulk zacht materiaal dat hij als een pyjama aanvoelt. Maar zo ziet het er absoluut niet uit. De ideale broek voor een lunchdate, of juist naar kantoor. Of als je hem lekker met gympen en een t-shirt draagt, leuk voor naar het park met de kinderen.

Ik ben echt heel enthousiast over de pasvorm van de broeken. Gewoon echt leuke kleding die past hoe het passen moet. Naar mijn gevoel wat extra ruimte waar het nodig is zonder een zoutzak aan te hebben.

En het valt op! Ik zie mensen anders naar mij kijken. En het allerbelangrijkste: mijn dochters kijken anders naar mij. Mijn man vindt dat ik weer sexy uit straal. Geloof het of niet;, het doet wat met je zelfvertrouwen als je eindelijk accepteert wie je bent. Zeker weten dat ik wel doorga met gezond worden en , wie weet nog wat afvallen. Maar dat zelfvertrouwen nemen ze mij niet meer af!

Snap
Snap
Snap

Deze blog is in samenwerking met MS Mode tot stand gekomen

4 jaar geleden

Je ziet er gewoon goed uit. ?

4 jaar geleden

Dat is super lief!

4 jaar geleden

Je bent goed zoals je bent!! Liefs D xxx