Snap
  • Gezond
  • wasbareluiers
  • ecologischevoetafdruk
  • natuurlijkkraampakket
  • natuurlijkekraamzorg
  • bewustekeuzes

Van onwetend en onbewust naar bewust en natuurlijk!

Over hoe wij onze ecologische voetafdruk steeds verder proberen te verkleinen..

Zoals jullie de laatste paar maanden vast wel hebben gemerkt zijn wij steeds meer bezig met onze reis om dingen natuurlijk en bewust aan te pakken. Niet alleen voor onszelf maar ook om een bijdrage te leveren en goed te doen voor moeder Aarde, want ondanks dat ik pas een jaar serieus bezig ben met mijn reis omtrent het 'natuurlijke' ben ik al wel heel lang bezig met denken en kijken naar wat ik zelf kan doen om een bijdrage te leveren.

Ik ben zelf al sinds mijn dertiende flexetariër en eet heel bewust eigenlijk praktisch nooit vlees, met soms een uitzondering daar gelaten want ik ben nou eenmaal géén vegetariër. De rest van ons gezin daarentegen is gek op vlees dus die zullen een stuk vlees dan ook niet zomaar aan hun neus voorbij laten gaan haha ;-) Dit was de eerste bewuste keuze in mijn leven waar ik nog steeds achter sta en het is voor mij prima vol te houden al bijna 15 jaar.

Wat betreft deze zwangerschap gooien we ook alles radicaal om, te beginnen met kraamzorg. Geen reguliere kraamzorg voor ons deze keer maar natuurlijke kraamzorg - iets wat aansluit bij onze andere bewust keuze, namelijk een 100% natuurlijk én vegan kraampakket. Hierin zit alles wat ook in een normaal kraampakket hoort te zitten maar dan zonder chemicaliën en andere rotzooi en alleen dingen die niet belastend zijn voor het milieu en onze aarde. Een vereiste die ik eigenlijk de vorige bevalling ook al had maar doordat alles anders liep (vroeggeboorte etc) helaas niet op tijd geregeld kon worden. Ook zitten er leuke extra's bij als een mooie edelsteenhanger, tijdschriften over bewust ouderschap, magnesuimvlokken voor een voetenbad, verschillende oliën voor moeder en baby, speciale thee, wasbare zoogcompressen, kruiden voor een postpartum bad en nog veel meer leuke, nuttige en natuurlijke hebbedingen :-)

Gisteren maakten we nog een andere bewuste en natuurlijke keuze en hebben we besloten om onze jongste over te laten stappen op wasbare luiers, welke we vandaag op mochten halen. Goed voor het milieu en gunstig voor de portemonnee. Ook onze buikbaby zal straks vanaf het begin wasbare luiers gaan dragen - de eerste luierwasjes draaien nu en alles wordt netjes uitgewassen want dit moet eerst een aantal keren met nieuwe luiers zodat ze het vocht makkelijker opnemen. Wij kozen voor een tweedelig systeem (dus een voorgevormde bamboe luier met daar overheen een waterdicht overbroekje) en haalden deze middag onze bundel op - in het pakket zitten 20 bamboe luiers van Little Lamb, 20 inleggers van fleece, 6 overbroekjes van Little Lamb in leuke kleurtjes, 200 bio inlegvellen voor ontlasting (welke je dan door de wc kan spoelen), een wetbag waarin je natte en droge luiers kunt meenemen, een waszak en een luieremmer waar de was in kan. Aangezien wij elke dag wel wassen met vier (soon te be vijf) kinderen is het voor ons dus maar een kleine moeite om zo'n luierwasje extra te draaien. Ik ben heel benieuwd wat onze jongste van haar nieuwe luiers gaat vinden, morgen nog een keer extra uitwassen en in de zon drogen en dan kan ze zondag beginnen met haar nieuwe luiers!

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij geitenwollensokkenmoeder?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.