Snap
  • Gezond
  • #twijfel
  • #vaccinaties
  • #vaccineren
  • #koorts

Vaccinaties zijn niet ons ding, maar we doen het toch..

 Toen ik zwanger was, stonden mijn man en ik  voor een dilemma. Laten we dit kindje wel of niet inenten?Het inspuiten van vloeistof, waarvan ik niet precies weet wat er in zit, staat me zo tegen. Alle verhalen die je hoort over kinderen die er dingen van oplopen (of misschien wel niet), het ziek zijn, de overheid die ons gratis vaccinaties geeft. Noem mij een doemdenker, maar het feit dat we in dit land overal voor moeten betalen (en terecht ook), maar dat we de vaccinaties gratis krijgen, tsja ik weet het niet. Ik heb de bijsluiters van alle vaccinaties gelezen, ze voorgelezen aan mijn man, overleg gehad met vriendinnen die wel laten vaccineren en overleg gehad met vriendinnen die niet laten vaccineren. Ik begrijp alle standpunten echt enorm goed en na al deze gesprekken en het lezen van de bijsluiters, kon ik nog steeds geen keuze maken. Ik belde mijn oma op, die bel ik eigenlijk altijd op voor advies. Ik vertelde haar dat we het echt niet wisten en noemde alle voors en tegens. Mijn oma oordeelde niet. Het was onze beslissing. Het enige wat ze zei, was: "Als je hem niet laat vaccineren, en hij krijgt een ziekte en houdt daar iets aan over, dan zal je het jezelf nooit vergeven. Wanneer je hem laat inenten  en er zal iets met hem gebeuren, dan weet je dat het met de beste bedoelingen hebt gedaan". Ik kon er niet om heen, oma had gelijk. Wanneer onze zoon geboren zou worden, dan zouden wij hem laten inenten. Bij de eerste inenting gaf onze kleine man geen kik, wat er daarna wel gebeurde, was als hij het ergens niet mee eens was, of hij had last van ongemakken, dan kwam er een zeurende kreun. Dit kreunen kon hij 45 minuten tot een uur vol houden. Voor hem enorm vervelend, maar voor een moeder die overgevoelig is voor geluiden, echt drama. We twijfelde weer, of we er wel goed aan hadden gedaan om hem te laten vaccineren. Maar oma 's quote, zorgde er voor dat we hem lieten vaccineren.Toen Dendé zijn 14 maanden consult had, en gevaccineerd moest worden, had hij in diezelfde week een flink onderzoek in het ziekenhuis. We besloten de vaccinatie uit te stellen. Een nieuwe afspraak was gemaakt en in die week kregen Dendé en ik corona-achtige klachten. Inmiddels heeft Dendé 10 dagen geleden zijn BMR-vaccinatie gehad en heeft hij nu 39 graden koorts. Hij is huilerig, hangerig en niets is goed. Hij kijkt al de hele dag televisie en ik twijfel weer of ik er goed aan heb gedaan.