Snap
  • Gezond
  • Herstel
  • longcovid

Toen mijn hersenen ineens het grote probleem bleken

In de aanloop naar de afspraak bij de ergotherapeut merkte ik aan mezelf dat ik niet alleen last had van conditie en vermoeidheid. Cognitief bleek ik ook problemen te hebben.

We zitten ondertussen halverwege februari.

Ik schreef alles af aan vermoeidheid. Ik kon geen keuze meer maken, ik kon geen oplossingen voor problemen bedenken en ik was snel overprikkeld. Als je erg moe bent heb je ook die klachten toch? 

Eenmaal bij de ergotherapeut bleken mijn cognitieve klachten erger dan ik zelf had gedacht. Uit de eerste paar gesprekken met haar bleek dat ik een hele waslijst aan dingen gewoon niet meer kon. De oplossing: neem vooral rust. 

De cognitieve klachten bij long covid zijn te vergelijken met de klachten die iemand met hersenletsel ervaart. Voor mij betekende dat in grote lijnen dat ik moeite had met sociale contacten, snel overprikkeld was, slecht sliep, problemen had met mijn geheugen en mijn probleemoplossend vermogen was totaal weg. Verder kon ik slecht plannen en had ik vrijwel geen concentratievermogen meer. 

In mijn dagelijks leven betekende dat dat ik eigenlijk niets zelfstandig meer kon. Bij werkelijk alles had ik hulp(middelen ) nodig. Ook waren er een aantal dingen die ik gewoon niet meer kon. Ik kon bijvoorbeeld niet meer autorijden, dat was erg lastig met een, inmiddels 2-jarige, peuter. Met name in de weken dat K. vaarde. 

Alles wat wel lukte ging langzamer dan normaal waardoor ik vaak in de knoop kwam met mijn rusttijden. Ook de zorg voor L. was ik vrijwel niet toe in staat. Maar we hebben het gedaan, hoe weet ik echt niet meer. Maar zonder alle geweldig lieve hulp waren we niet zo ver gekomen! 

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Kayleigh?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.