Snap
  • Gezond
  • borstvoeding
  • koemelkallergie
  • #emotioneelalsdepest
  • Relacteren

Spuugkoningin

Van zoete baby naar spuug-party

Waar ik hoopte dat mijn volgende post misschien zou gaan over de bevalling zelf, voel ik nu meer de behoefte om even flink van mezelf af te schrijven. Sinds een week spuugt Isabella alle voedingen er uit, en waar ik eerst een vermoedden had van sterke reflux , weten we inmiddels vrijwel zeker dat onze kleine meid last heeft van de koemelk in kunstvoeding. Wellicht dat ze last heeft van beide, maar leuk is het in iedergeval niet. De eerste weken was ze zo ‘n zoete baby en dat lijkt nu wel 180 graden gedraaid..

Inmiddels ben ik begonnen met het opnieuw opstarten van borstvoeding, dit gaf ik niet om verschillende reden en de voornaamste was toch dat ik er een hard hoofd in had omdat het bij ons zoontje ook niet ging. Gelukkig was het ‘lekken’ nog niet gestopt, dus heb ik haar nu een aantal keren aan kunnen leggen en lijkt ze toch wat binnen te krijgen. Daarnaast geven we nu kunstvoeding op basis van geitenmelk, wat ze minder teruggeeft (soms een mondje) en waar ze blijer van oogt. Minder krampjes, minder spugen. Al iets beter; ook Nutrilon Pepti kwam er namelijk meteen weer uit. 

Maandag was de slechtste dag; toen was het spugen zo erg en was ik ook zo moedeloos, dat ik alleen maar kon huilen. Dat resulteerde er in dat ik daar zat, jankend, met twee jankende kindjes naast me. Want ons zoontje snapt er ook geen drol van natuurlijk. ‘S Avonds zijn we toen bij onze ‘alternatieve’ geneeskundige (tevens goede vriend van de familie, een soort opa) geweest met Isabella en ook hij kon voelen hoe haar lijfje samen kneep van de koemelk. Had te maken met bacteriën die nog niet voldoende aanwezig waren , en ze reageerde ook daar rustiger op de geit. Afijn, die nacht hadden we gelukkig weer een goede nacht met een blijere baby. 

Gisteren heb ik ook een betere dag gehad. Veel research gedaan over relacteren, het opschroeven van borstvoeding en noem maar op. Zoveel verschillende verhalen. ‘S Avonds heeft mijn man een dubbel elektrische kolf gehaald, en met het kolven kwam er uit beide borsten melk… 🙏🏻 Dus dat zit goed.

Morgenochtend vroeg komt de lactatiedeskundige aan huis, om even te kijken en samen een plan van aanpak te maken. Hopelijk gaat de melkfabriek goed draaien en is dit zware en emotionele begin, de start van een mooie borstvoedings reis 💕 Extra leuk; bij de zwangerschap van Thomas was zij nog onze verloskundige, en nu heeft ze zich dus 100% gestort op haar eigen bedrijf als lactatiedeskundige! 

Kun je ook lezen: "Hij deed kil en afstandelijk"

Sneeuwpop's avatar
1 jaar geleden

Ik zal lekker beginnen met Nutramigen 1LGG. Ik ben moeder van twee kindjes met koemelk allergie. Na de eerste week mijn eigen lieve zoete kindjes weer terug. Het wordt ook vergoed door de ziektekosten verzekering. Helaas is mijn zoon is er niet over heen gegroeid en is nu blijvend lactoseintolerant, maar wel goed mee te leven hij is nu 17 jr

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij isdat_nikki?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.