Snap
  • Gezond
  • lichaam
  • moederschap
  • onzekerheid
  • diastase
  • buikwandcorrectie

Plastische chirurgie is de enigste oplossing

Mijn eerlijke verhaal over mijn Diastase deel 2

Een tijdje geleden schreef ik dat de diagnose "Diastase" kreeg.

Na de bevallingen van mijn drie prachtige kinderen, is mijn buik bol blijven staan. Zo bol dat het vergelijkbaar is met iemand die 20 weken zwanger is. Ik krijg daarom ook regelmatig de vraag of ik weer zwanger ben, hoever dat ik al ben of hoelang ik nog moet.

Ondanks dat ik zelf nooit iemand zal vragen of zij zwanger is, begrijp ik wel dat mijn bolle buik vragen bij mensen oproept. Maar leuk vind ik het natuurlijk helemaal niet. Telkens als iemand mij zoiets vraagt, dan groeit de schaamte voor mijn buik. Kijk ik 10 keer vaker in de spiegel voordat ik de deur uit ga. En probeer ik mezelf nog beter te verstoppen onder grote truien.

Daarnaast is het ook vervelend dat het zeer doet als mijn broek op mijn buik drukt. Spijkerbroeken bijvoorbeeld, die kan ik momenteel echt niet aan.

En als de kinderen enthousiast op mij af rennen en daarbij met hun hoofdjes tegen mijn buik bonken, dan kan ik wel door de grond gaan van de pijn.

Het is gewoon een gevoelige plek. En dat is erg onhandig met drie kleine kinderen.

De huisarts en de echoscopist van het ziekenhuis vertelden me dat ik een forse diastase heb. En een paar dagen geleden belde ik de huisarts voor de eventuele behandeling ervan. Toen kreeg ik te horen dat de enigste oplossing voor mijn diastase zal zijn, plastische chirurgie. Ik dacht direct aan allerlei sjieke klinieken, maar de huisarts stuurde mij door naar de plastische chirurg in het Maasstad ziekenhuis. Ik wist niet eens dat een regulier ziekenhuis ook plastische chirurgen heeft. 🙈

Afgelopen dinsdag ben ik bij de plastisch chirurg in het ziekenhuis geweest. De arts heeft naar mijn buik gekeken en zijn diagnose was ook een forse diastase. En een buikwandcorrectie is de enigste manier om mijn buikspieren weer op hun plaats te krijgen. Die hechten ze dan namelijk weer aan elkaar vast.

Maar de kans is groot dat de verzekering deze operatie niet gaat vergoeden... Omdat het niet ernstig genoeg is.

Samen met de chirurg hebben we een aanvraag gedaan bij de verzekering en aanstaande woensdag heb ik een afspraak bij de medisch fotograaf in het ziekenhuis om foto's te laten maken van mijn buik. Deze foto's worden dan ook opgestuurd naar de verzekering om hen te overtuigen van de noodzaak van de operatie. Maar dan nog is het onzeker of de verzekering de operatie gaat vergoeden of niet. En als ik het zelf zou moeten gaan betalen dan hebben we het over duizenden euro's. 

Nu is het afwachten op het oordeel van de verzekering...

Kerstkind's avatar
3 jaar geleden

Succes. Mijn plastisch chirurg heeft gewoon letterlijk gezegd dat het niet vergoed wordt omdat het in de wet staat waar de verzekeraars zich aan moeten houden. Hij heeft me de tekst zelfs laten lezen. Er staat in dat het niet medisch bewezen is dat deze behandeling voor een diastase werkt en daarom niet vergoed wordt. Jammergenoeg is er in het verleden te veel misbruik van gemaakt. Mijn verzekeraar heeft dit bevestigd. Ik heb zelf heel veel pijn aan de rand van de diastase en de opening zelf. Kan maar kort rechtop zitten en zit inmiddels in de ziektewet. Bekkenbodemtherapie hielp niet. In overleg met een buikwandchirurg gaan ze mijn navelbreuk dichten en meteen de spieren aan elkaar zetten (zonder matje want dat gooit mijn lijf er uit omdat het vreemd materiaal is). Mocht door het reven mijn buik bol gaan staan dan hou ik een vertikaal litteken op mijn buik over maar dat maakt mij niet uit als de pijn maar weg is. Ik hoop voor je dat de verzekeraar mee werkt maar ga er maar van uit van niet dan kan het alleen maar meevallen.

MariskaMama's avatar
3 jaar geleden

Jeetje wat heftig! Hopelijk gaat de verzekering de kosten dekken. Ik duim voor je!

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij MamMarlinda?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.