Snap
  • Gezond
  • socialmedia
  • reallife
  • perfectlife
  • truthaboutwoman
  • beautyideal

Perfecte vrouwen bestaan niet

Social media bombardement

Bam! Daar zijn ze weer.. advertenties, aanbiedingen, kortingscodes. Mailboxen vol met spam om jezelf mooier te maken. 

Steeds vaker besef ik me hoeveel vrouwen (en mannen) iets aan zichzelf zouden willen veranderen. Ook op mijn werk zie ik al jonge meiden die gesprekken voeren over hun lichaamsbouw en zich zo bewust zijn van ‘een bepaald beeld’ gecreëerd door sociale media. Maar wie is die perfecte vrouw dan eigenlijk? En wat is er tegenwoordig nou nog zo echt aan die persoon? Vrouwen creëren een beeld van zichzelf en hun leven op Social media en plaatsen de mooiste foto’s om de meeste volgers te verzamelen. Hebben ze het altijd zo leuk als die tandpasta lach doet lijken.. vast niet. Zouden ze slecht slapen als ze smiddags iets gepost hebben en savonds nog geen likes hebben gekregen.. ik vermoed van wel.

Wat is dat beautyideaal? Laten we even eerlijk zijn.. ik kom bij een schoonheidssalon om mijn wenkbrauwen te laten doen.. er komt een meid van 22 binnen. Volle nepwimpers, prachtig gebruind met stralend witte tanden, haar perfect in de balayage krul met nieuwe extensions, nagels die te lang zijn om ergens iets mee te doen, opgespoten lippen. “Ik zoek een man die mij kan onderhouden, als je mij wil dan krijg je dat erbij hè, lacht ze hardop”.. 

Wanneer je een bepaalde leeftijd passeert, kinderen hebt en niet meer de gehele dag tijd hebt om met jezelf bezig te zijn kom je tot het besef dat je als vrouw zoveel te bieden hebt qua natuurlijke schoonheid vanbinnen en buiten. Dit betekent niet dat je er als een slons bij moet lopen, verzorging stelt iedereen op prijs.. maar wees niet te veeleisend naar een je partner of een ander maar kijk eerst naar jezelf. Respecteer een ander, zorg voor jezelf maar zorg dat je nooit afhankelijk bent van een ander, stel grenzen en ken je eigen waarden en tekortkomingen. Op deze manier kan je jezelf blijven ontwikkelen als vrouw. Dit geeft naar mijn inziens je leven meer doelstelling, controle en ook meer rust.

Echtheid is jezelf accepteren zoals je bent.

MomBody & Mind's avatar
11 maanden geleden

Mooi geschreven!

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij FrancisMF?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.