Snap
  • Gezond
  • #momlife
  • struggels
  • selfcare
  • Corona

Ik mis het onbezorgde leven

Net zat ik op de bank te denken. Ik was aan het zoeken naar een leuk onderwerp om over te schrijven, maar ik kon niks bedenken. Zoals ik wel vaker heb. M'n theetje was op. De man is een spelletje aan het doen. En ik zat met de laptop op schoot. Dicht. Ik sloeg de laptop open en ik vroeg me af: wat gaat er op dit moment nou continu in mij om? Kan ik daar niet wat over schrijven. 

Ja, en toen kwam die: dat hele corona-gedoe. Want dat is het: gedoe. Ja toch? Ik voel me gevangen. Dat klinkt best dramatisch. Ik voel me vreselijk opgesloten. Gewoonlijk werk ik 3 dagen op kantoor en ben ik de rest van de dagen vrij. In deze dagen doe ik veel. Ik zit bijna nooit de hele dag thuis. Vaak zie ik mijn moeder 1 of 2 keer in de week, ga ik lekker naar de winkels, eet ik hier een broodje, drink ik een koffietje daar, weet je ik vermaak me wel. Maar nu, je kunt niks?! En logisch hoor, echt, ik snap het helemaal. Alleen dat neemt niet weg dat dit gewoon ontzettend saai is. Ik mis de vrijheid, mijn familie.. Neefjes, nichtjes, ik heb het gevoel dat ik vanalles mis. Een beetje angstig, dat ben ik ook wel. De hele wereld is in rep en roer dus waarom zou ik me dan geen zorgen maken? Tuurlijk doe ik dat. Ik mijn gezin beschermen. Dus dan zit er maar één ding op, thuis blijven. En ik vraag je bij deze ook echt om dat ook te doen. Als we met zijn allen thuis blijven geven we het virus geen kans en dit is de meest snelle manier om te zorgen dat we straks weer lekker kunnen gaan en staan waar we willen. 

Ik stoor me ook oprecht aan mensen die doen alsof het allemaal vanzelf wel overwaait en gewoon doen wat ze altijd doen. Wat nou als we dat allemaal zouden doen? Dat kan toch nooit de bedoeling zijn?

Denk eens in, dat je straks weer lekker kunt gaan en staan waar je wilt. Lekker winkelen. Lekker knuffelen met familie. Naar het strand. Een ijsje kopen. Echt ik verheug me er op! Ik beloof bij deze dat ik ook nog dankbaarder zal zijn. Ik kan niet wachten. 

Oh, en ik hoop dat ik tegen die tijd nog geen smetvrees heb ontwikkeld. Wat serieus. Die kans is vrij groot na deze crisis :')

Oh, en ik hoop dat ik er als miljonair uit kom. Want als je niet naar de winkels kan.. Scheelt best een hoop :')

4 jaar geleden

Hi! Bedankt voor je reactie. Klinkt eigenlijk best wel logisch wat jij zegt.. Al hoop ik niet dat je gelijk hebt natuurlijk :p

4 jaar geleden

Ik begrijp helemaal hoe je je voelt. Maar ik denk dat het belangrijk is om te beseffen dat dit waarschijnlijk nog heel erg lang gaat duren en we niet binnenkort terug gaan naar "normaal". Voor er een vaccin is kan dit namelijk niet omdat het weer helemaal oplaait (en dat vaccin is er echt niet voor het einde van het jaar). Belangrijker dus om een modus te vinden die voor jou nu werkt. Binnen de 1.5e meter economie. (En hopelijk snel wel weer met een beetje werk/ opvang ;). Succes!