Snap
  • Gezond
  • Kinderwens
  • verdriet
  • Doula
  • Overwinning
  • doulagloriia

Ik luister naar mijn lichaam 🤍 en dat voelde goed!

Eind december 2022 beginnen we ons verhaal weer het zoeken naar een oplossing om mijn hormoon disbalans te verslaan.

Vol met spanning slikte ik mijn eerste pil wat ging dit tegen mijn eigen principes in, omdat het een anticonceptiepil is, ja ik hoor je denken anticonceptie maar we willen toch juist zwanger raken.

Ja dat klopt maar eerst wil ik mijn hormonen en lichaam in balans. En vind ik het stiekem ook wel een beetje heel erg fijn met ons tweeën.

We beginnen aan de pil om te kijken of we alles beetje in balans kunnen krijgen waardoor mijn lichaam ook weer nieuwe hormonen uit zicht zelf misschien kan aanmaken en zich zelf even kan “reinigen”.

Plan is drie maanden pil te gebruiken waardoor ik drie maanden regelmatig ongesteld ben en hierdoor het even rust kan geven en na drie maanden stoppen we er mee en kijken we of mijn lichaam het dan weer oppakt.

Afgelopen maand was spannend elk advies gaf aan dit niet te doen maar het voelde wel goed om het op deze manier te proberen.

Elk gevoel afgelopen maand was heel erg intents me lichaam reageerde heftig op de hormonen van de pil en vaak vroegen we ons af of we goed deden hieraan en of het wel de beste optie was. Mijn vriend gaf zelfs aan op een gegeven moment er beter mee te stoppen.

Verdiet, vrolijkheid alles ging echt alle kanten op.

Toch voelde het dat het afmaken van deze strip iets was wat ik moest doen en wat voelde dat als een opluchting toen het klaar was !

Ik had de strip af gemaakt en wat voelde ik me trots, het was klaar en ben er redelijk door heen gekomen deze maand.

Dinsdag laatste pil, woensdag niet ongesteld donderdag niet ongesteld en vrijdag niet ongesteld. Zal het ziekenhuis dan toch gelijk hebben en dit experimenteren niet werken is de hele maand voor niks geweest?

Zaterdag helse pijn en me lichaam voelt alsof die alles los laat alles komt eruit, verdriet spanning alles laat me lichaam los en dan word ik heel erg ongesteld. Het is alsof me lichaam ineens zegt genoeg en stop ik vloei en voel dat mijn baarmoeder zich samen knijpt en leeg maakt.

Dit betekend dat toch die maand pil slikken heeft gewerkt tegen alle verwachtingen in heeft het gewerkt!

Ik besluit de dag dan ook even te laten voor wat het is en te luisteren naar wat ik nodig heb, ik zeg tegen me zelf luister naar je lichaam. Ik ervaar heel sterk waar ik behoefte aan heb is een warm bad en me lichaam zakt in het warme water, waardoor de pijn intenser word maar ik laat alles het even overnemen.

Ik nestel mij boven in onze slaapkamer zet mijn favoriete serie aan, geur kaarsen en na een heerlijk bad waarin ik alles heb laten lopen kruip ik in me nestje vol kussens en dekens om me lichaam even zijn werk te laten doen en laat alle tranen gaan. Het is nu tijd om even uit te rusten me lichaam zijn ding te laten doen.

En dat is oké 🤍