Snap
  • Gezond
  • sport
  • Momlife
  • boysmom
  • proud
  • schildklier

Hoe je leven, je lichaam en je verlangens kunnen veranderen in drie jaar tijd!

Hoe je leven, je lichaam en je verlangens kunnen veranderen in drie jaar tijd!

Voordat onze jongens er waren, zag mijn leven er heel anders uit. Ik was vooral bezig met heel veel sporten. Niet alleen maar omdat ik het heel leuk vond!

Ik was 18 jaar toen er bij mij een schildklier aandoening werd ontdekt. Ik was erg moe had enorm last van stemmingswisselingen en had last van hartritme stoornissen. Na de nodige aanvallen waardoor mijn lichaam het gevoel had op slot te staan. Kwam na maanden onderzoeken uit dat ik de ziekte van Graves hebt. ( een te snel werkende schildklier ) Drie zware jaren volgde maar hierover vertel ik meer in een andere blog.

Ik voelde mij een oud vrouwtje in een jong lichaam. Dus ik ben op mijn 21ste begonnen met sporten. Langzaam de fitness in. En hier en daar een beetje hardlopen. Ik kreeg weer meer energie en het was ook een boost voor mijn zelfvertrouwen.

Met de juiste medicatie, voeding en sport kreeg ik de controle weer een beetje terug en kreeg ik weer meer vertrouwen in mijn lichaam.

Ik heb uiteindelijk op mijn 27ste van mijn hobby mijn beroep gemaakt tot fitness trainer, personal trainer en uiteindelijk ging ik ook groepslessen geven. Heerlijk ik zat helemaal in mijn element. En mijn schildklier werkte beter dan ooit.

In de jaren die volgde heb ik mee gedaan aan 8 viking runs. ( hardlopen met obstakels) en heb ik op mijn werk ook verschillende groepen getraind om klaar te stomen voor de viking runs. Ik heb een poging gedaan om mee te doen met een marathon ( helaas mislukt door blessures) mee gedaan met hier en daar wat runs en ik heb getraind voor een bikini wedstrijd. En ga zo maar door.... 

Snap

Toen ik 33 jaar was werd ik zwanger van ons mannetje Jesse en het jaar erop van ons mannetje Joe.. Mijn lichaam veranderde maar ook mijn verlangens. Sporten vond ik nog steeds fijn en leuk maar het verdween toch wel iets meer naar de achtergrond. En ja waar haal je de tijd vandaan met twee kleine mannetjes onder de twee jaar. 😅

Snap

Ik werk nog steeds als fitnesstrainer in een sportschool. Groepslessen geven gaat helaas nog niet omdat ik nog last hebt van mijn bekken. Ik mis het sporten de viking runs, de nieuwe uitdagingen enorm. En ik denk ook vaak straks komt mijn tijd wel weer. Maar voor nu is het belangrijkste om te genieten, te genieten van mijn mooie mannetjes en van mijn gezin... 💙

Dat betekent niet dat ik helemaal niet meer sport. Twee keer in de week probeer ik nog te sporten. En wandelen dat doen we nog genoeg! Sporten blijft heel belangrijk voor mij. Vooral omdat ik daar heel veel energie uit haal. En als ik niet zou sporten mijn klachten erger worden door mijn schildklier aandoening. 

Maar waar ik nog meer energie van krijg, dat is toch echt van mijn mannetjes. Ik wil het liefs geen moment missen. Het moederschap is het mooiste wat er is. En dat te bedenken dat ik heel lang na hebt gedacht of ik überhaupt moeder wou worden. Daar kan ik mij nu echt niks meer bij voorstellen. 

Snap
Snap

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Joyjoy!?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.