Snap
  • Gezond
  • herstellen
  • vitaminepillen
  • longcovid

Het begin van PASC, postcovidsyndroom, long of langdurige covid. Of hoe je het ook wil noemen. Deel 3

Eenmaal thuis ging het in ieder geval niet slechter met me. Ik ben nog een paar dagen in bed gebleven, maar toen ik me eenmaal weer beter voelde worden zat ik al snel weer beneden.

Toen ik me langzaamaan weer wat beter begon te voelen, ging K. direct weer varen. Ik had gezegd dat ik dat wel aan kon en dat ik me best goed voelde. 

Daar had ik me nogal in vergist. Ineens voelde ik wat een klap mijn lichaam heeft gehad. Oei. Ik was ineens alleen met een 1-jarige en ik had, vanwege dat ik nog in isolatie zat, niemand om op terug te vallen. 

Toen ik eenmaal uit isolatie was stond mijn vader al snel voor de deur. Hij kwam L. halen om te wandelen, dan kon ik even naar bed. Dit was zo fijn, mijn vader heeft dat een aantal keer gedaan. Dat gaf mij de kans om even bij te komen. Ondanks dat ik me best goed voelde lag ik nog voor het jeugdjournaal op bed en had ik ook heel erg mijn dutjes nodig. L. deed nog wel middagdutjes gelukkig, maar ik redde het eigenlijk niet om de ochtend voor hem te zorgen. 

L. ging ook weer naar de opvang uiteindelijk en ik probeerde weer langzaam mijn werk vanuit huis op te pakken. Wat een stress, het lukt allemaal niet. Verdorie. Morgen proberen we het opnieuw. Op die manier ben ik nog 2 weken doorgegaan. Ondertussen zaten we eind januari en sliep ik nog gemiddeld 16 uur per dag. Er kwam nog werkelijk niets uit mijn handen. 

Ik was wel beter, maar ik knapte maar niet op. Ik dacht dat het kwam vanwege de longontsteking, mijn lichaam had vast en zeker tijd nodig om te herstellen daarvan. Ik voelde me enigszins verplicht om naar de huisarts te gaan, ik was immers al bijna een maand niet aan het werk. Ik wilde mijn werk kunnen vertellen wat er aan de hand was. Dus ik ging naar de huisarts. 

De huisarts vond het herstel ook niet geheel normaal verlopen en heeft me direct doorgestuurd naar de fysio en daarnaast mijn bloed laten onderzoeken. De waarde van mijn vitamine D bleek gevaarlijk laag, dus ik kreeg een flinke stootkuur en moet daarnaast ook nog flink bijslikken. 

Ondertussen was ik ook op intake bij de fysio geweest. Het was heel confronterend, maar ook verhelderend. Waar ik last van had paste bij long covid. 

Een verklaring voor mijn klachten dus, al nam ik het long covid nog niet erg serieus. Ik weet het grootste gedeelte van mijn klachten aan het tekort aan vitamine D. 

Dat bleek ijdele hoop. 

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Kayleigh?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.