Snap
  • Gezond
  • huisarts
  • longontsteking
  • covid

Het begin van PASC, postcovidsyndroom, long of langdurige covid. Of hoe je het ook wil noemen. Deel 2

Aan de telefoon heb ik mijn verhaal gedaan. De assistente hoorde dat ik erg benauwd was.

Ze vroeg of ik mijn bed nog uit kwam, ik gaf aan dat dat bijna niet ging. Ook vertelde ik dat mijn saturatie soms zakte naar rond 75%. Op dat moment ze zei me gelijk te komen, ik wilde nog protesteren omdat ik niet de auto in wilde met man en kind, maar ze drukte me op het hart dat ik echt nagekeken moest worden en dat ze me snel zouden helpen. 

De weg naar de huisarts was een hel, eerst naar de auto lopen en daarna moest ik recht op in de auto zitten. Eenmaal bij de huisarts moest ik nog een eind over de parkeerplaats lopen. Toen ik aanbelde viel ik bijna om. Ik ben naar binnen gestrompeld en gaan zitten. Al snel kwam iemand mijn saturatie meten. “Lukt het je om zelf naar binnen te gaan?” Ik knikte. “Ga maar gauw de dokter komt gelijk bij je.” 

Op naar het Corona-hol. Alle Corona (verdachte)-patiënten moeten daarheen. Man, wat is die gang lang. Hoe konden ze het verzinnen? Eenmaal bij de wachtkamer kom ik happend naar adem binnen. Drie paar grote ogen kijken me aan en ik ga gauw zitten, zo ver mogelijk bij iedereen vandaan. 

De drie mensen in de wachtkamer lijken me aardig gezond, ze keuvelen gezellig verder. Ik vraag me af waarom ze er zijn, zouden ze onderliggend lijden hebben? Ik kom langzaam een beetje op adem. 

De huisarts komt me inderdaad gelijk halen. Hij neemt me mee en meet direct mijn saturatie. Terwijl hij me verder onderzoekt zie ik dat mijn saturatie weer stijgt. Ik voel me opgelucht en hoop dat ik gauw weer naar huis mag. 

De huisarts kijkt naar de saturatie en ik zie hem twijfelen. Hij blijft hangen rond 90%. Het is niet goed, maar ook niet heel erg slecht. Hij zegt: “dit is wel op de grens. Als je je slechter gaat voelen, bel dan asjeblieft terug.” Ik ben gelijk opgelucht dat ik naar huis mag en dat er niets is. 

“Je krijgt wel een pufje en antibiotica mee, kan iemand dit ophalen bij de apotheek?” Ik kijk de huisarts aan en vraag hem waar ik antibiotica voor krijg. De huisarts zegt dat ik een longontsteking heb en dat ze uit voorzorg antibiotica voorschrijven. Ze weten niet of het echt helpt bij covid, maar ik kan alle hulp gebruiken nu. 

In ieder geval op naar huis! 

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Kayleigh?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.