Snap
  • Gezond
  • #loslaten
  • #ontspannen
  • #workingmom
  • selfcare
  • #meditatie

Even op de rem.

De kracht van meditatie

Afgelopen week gebeurde er iets in de familie waardoor ineens alles omgegooid moest worden. Deze gebeurtenis verdiende volledig mijn aandacht waardoor de focus op werk en sociale media gewoon niet aanwezig was. Ik vind zulke wijzigingen in mijn systeem moeilijk. Altijd al gehad. In een gezin is planning een must. Zeker als je allebei werkt. Maar nu moest ik gewoon op de rem. 

Afspraken en deadlines werden afgezegd en ook nam ik de hele week vrij. De eerste dagen voelde het vooral onwennig er waren dingen voor mijn gevoel niet afgehandeld of open gelaten. En ik ben niet iemand die de touwtjes graag uit handen geeft. Na 3 dagen ervaarde ik ineens een kalmte, rust. Alles was goed gekomen. Mijn collega's vingen mij taken op en mijn baas vertelde mij dat ik me geen zorgen hoefde te maken. Even op de rem was zeker fijn. Het is voor mij altijd al lastig geweest om mijn hoofd leeg te maken. 

Al 4 jaar doe ik aan YOGA en nog nooit is het mij gelukt om tijdens de meditatie een leeg hoofd te hebben. Totdat ik toevallig afgelopen week las dat dit niet eens nodig is. Sommige mensen maken juist hun hoofd leeg door alles even door te nemen en kunnen daarna pa s loslaten. Zo kwam ik via via bij een meditatie app. In deze app zet je een wekker en deze wekt jou dan voor de meditatie. En de meditaties duren niet langer dan 5 minuten. Heerlijk, gisterenavond zette ik hem zelfs op tien. Ik denk dat het vooral als moeder zijnde erg belangrijk is om soms even op de rem te gaan. Uit onderzoek blijkt zelfs dat dagelijks een half uurtje voor jezelf heel erg belangrijk is voor je gezondheid. Dit kan zijn door een warm bad, 30 minuten sporten of een goed boek. Zoek uit wat voor jou werkt en zorg dat je alle tijd hebt hiervoor en niet gestoord kan worden. 

Het duurde bij mij 4 jaar om de rust te vinden, alles op zijn tijd.

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij juliagerrits22?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.