Snap
  • Gezond
  • rust
  • instagram
  • whatsapp
  • socialmedia
  • meditatie

Een week zonder social media

Vorige week deelde ik op instagram (@kim.musk) dat ik voor een week offline ging van social media. Nu wil ik graag delen wat dit met me gedaan heeft.

Met enige tegenzin verwijderde ik whatsapp en instagram. Want dit zijn de 2 apps waar ik het meeste te vinden ben. Ik ging slapen en de volgende ochtend pakte ik zoals gewoonlijk meteen mijn telefoon. 'Ohja dat kan niet meer'. Ik legde hem weer weg en ging m'n bed uit. Over de dag heb ik nog een aantal keer uit automatisme geklikt op de plek waar deze apps normaal gesproken gaan.

Daarna kwam er een 'oke en nu?' Momentje. Ik wist oprecht even niet wat ik moest doen. Toen besefte ik hoeveel ruimte social media in neemt in mijn leven. Echt bizar. Daarna ging ik maar online shoppen. Verslaving nummer 2. Al snel besefte ik dat dit ook niet zou gaan helpen bij mijn doel om dichter bij mezelf te komen. Maar omdat we al een tijdje vanplan waren om ons huis te veranderen mocht ik dit van mezelf wel doen. Ik probeerde immers al zo'n 2 weken nieuwe meubels en accessoires te bestellen maar instagram en whatsapp namen alle tijd die ik had als Xem sliep in beslag.

In de avond had ik weer een 'oke en nu?' Momentje. Mijn man zei, waarom begin je niet aan het foto album wat je sinds je bevalling al wil maken? 'Goed idee!' Toen ik daar mee bezig was kwam er toch een golf van rust over me heen. Vanaf dat moment was ik helemaal zen. Ik had geen eens behoefde meer aan social media, wauw wat een rust zeg.

De rest van de week heb ik de gang aangepakt (nieuwe meubels e, een begin gemaakt aan de trap die we ook anders willen, mijn foto album afgemaakt, diverse meditaties gedaan en gewoon genoten van de rust.

Bizar eigenlijk he, hoe erg social media je leven kan beinvloeden en hoe erg je er mee bezig kan zijn. Ik krijg zoveel apps en dm's per dag en ik wil ze allemaal beantwoorden want ik voel me schuldig als ik dat niet doe maar het neemt zoveel tijd in beslag en gaat dan langzaam aan ten koste van mezelf. Ik ging eerlijkgezegd ook echt met kleine tegenzin de apps weer openen. Whatsapp gaf aan 999+ berichten en instagram stond ook helemaal vol. Ik heb het eerst ook meteen weer weg geklikt en daarna rustig aan alles bekeken.

Waarom stop ik er dan niet mee? Ja dat heb ik mezelf ook af gevraagd. Maar eerlijk gezegd, vind ik het ook gewoon veel te leuk en gezellig. Ik ga inelkgeval wel vaker afstand nemen en me niet meer zo druk maken. Ik vond dit wel een super tof experiment en een mooie ervaring!

Heb jij wel eens zoiets gedaan?