Snap
  • Gezond
  • #momlife
  • Detox
  • selfcare
  • sapkuur
  • ontgiften

''Een sapkuur detox is een cadeautje aan mezelf nu ik moeder ben''

Voordat ik zwanger raakte was ik zo'n fit girl 3.0 die als een volslagen idioot bakjes kip met rijst naar binnen harkte , 5 keer per week trainde en blij werd van een bak ongezouten noten in plaats van een bak patat. Ik kon het me niet voorstellen dat ik deze gezonde voeding achter me zou kunnen laten.. totdat ik zwanger raakte. 

Ik hoor het mezelf nog zeggen. '' elk pondje gaat door het mondje'' en '' ik ga lekkere bananen broden bakken en veel salades en ongezouten noten knagen tijdens en na mijn zwangerschap zodat ik een echte fit mommy word'. Yeah right. Droom lekker verder griet, nog nooit van hormonen gehoord zeker.  

Het begon bij mij al vrij snel.. ik wist nog niet dat ik zwanger was en we waren op een verjaardag. Er werd patat gebakken met snacks. Normaal gesproken zit ik al vol na een halve frikandel en ineens betrapte ik mezelf erop dat ik na het eten van een frikandel er nog wel 3 zou lusten. Ongegeneerd pakte ik dus nog een frikandel waarop mijn vriend nog de grap maakte : '' zo eet je voor twee?'' . Niets vermoedend bleek ik toen al een aantal weken zwanger te zijn. Die onverzadigbare snaai praktijken zette zich lang voort. Ik had weinig last van misselijkheid dus eten ging er goed in. Ergens heel fijn maar anderzijds at ik dus vanaf het prille begin al een stuk meer dan normaal. Daarnaast kreeg ik al vrij snel een gruwelijke afkeer tegen groente. H O E  D A N ? Als ik alleen al een broccoli zag kreeg ik oprecht de rillingen. Verder was ik normaal gesproken altijd heel bewust met suikers bezig en nu kon ik de gehele dag wel aan de poffertjes, donuts, apenkoppen en slagroom vla. Ik at heus ook wel gezond voer maar de cravings waren intens....

Ah fijn, je kunt je dus voorstellen dat ik me al vrij snel een dikke pad voelde. Om de schade enigszins te beperken sportte ik nog wel lang door in mijn zwangerschap. Ik deed aan zwangerschapsyoga, fitness en heb tot 28 weken gekickbokst. 

Toen mijn bevalling naderde heb ik mezelf regelmatig moed in gesproken. Ik nam mezelf voor om de fitte lifestyle direct weer op te pakken als de baby geboren zou zijn. Niets is onmogelijk maar ik vond het een beste klus om dit echt te realiseren. Enerzijds omdat de bevalling totaal anders liep dan verwacht en ik een lang lichamelijk herstel had. Anderzijds omdat je simpelweg de gehele dag een lurkende baby aan je borst hebt en amper een oog dicht doet. Er waren dagen dat ik blij was dat ik even alleen op de wc kon vertoeven. Een bananen brood of uitgebreide couscous salade in elkaar bouwen zat er echt niet in. Sterker nog ik was al tevree als ik een snee brood naar binnen kon tikken. Dus nee .. van die fitte lifestyle was niet veel meer over. En als kers op de taart kwam daar ook nog tante Cor op bezoek. Een paar weken goed ziek geweest, conditie kwijt.. sportscholen dicht, donkere depri lockdown dagen met zakken chips op de bank. Of te wel dichtgroeien.nl 

DETOXING

Op een gegeven moment was ik het zat.. ik merkte dat mijn lichaam echt wilde ontgiften van de suikers die ik de afgelopen periode tot me had genomen. Mijn lijf was toe aan een reiniging, een reset. Doordat ik de afgelopen jaren veel bezig ben geweest met gezonde voeding en sporten wist ik wat goed werkt voor mijn lichaam maar ik voelde dat dit niet voldoende was. Ik wilde daarom iets anders proberen, namelijk een sapkuur. Dit omdat ons lichaam steeds meer moeite krijgt om alle gifstoffen af te voeren die ons lichaam binnen krijgt. Denk aan geneesmiddelen, bestrijdingsmiddelen, luchtvervuiling, verontreinigd kraanwater, zware metalen, alcohol etc.  Maar ook leek het me ideaal omdat ik niet de hele dag allerlei recepten hoefde te prepareren met een dwarse dreumes aan mijn been. (Jazz heeft overigens de sapjes ook allemaal geproefd, heel interessant uit zulke mooie flesjes drinken en gelijk ook wat extra vitamines naar binnen gelurkt! TOP )

Zeker in tijden zoals deze is het belangrijk dat je goed voor je lichaam zorgt. Dat je je immuunsysteem versterkt en werkt aan je algehele vitaliteit. Al vrij snel stuitte ik op het instagram account van Groentesapje. Hun sapkuren voelde direct goed aan. Niet alleen omdat hun sappen 100% biologisch en natuurlijk zijn maar ook omdat je er een heldere uitleg bij kreeg zodat je jezelf goed kon voorbereiden op de detox.  https://www.sap.je/detox-kuur/ 

'' Mijn lijf was toe aan een reiniging, aan een reset''

Een sap kuur is namelijk niet even een paar flessen sap naar achter gieten.. Er zit wel een hele voorbereiding en instructie bij zodat de kuur ook zo effectief en zo prettig mogelijk verloopt. Om niet teveel ontgifting verschijnselen te krijgen is het bijvoorbeeld belangrijk dat je voorafgaand aan je sapkuur een pretox inlast.  Daarbij ga je langzaam aan bepaalde voeding afbouwen. Denk hierbij aan suikers, bewerkte voedingsmiddelen, dierlijke eiwitten, brood. Door het schema wat je meegestuurd krijgt lukte me dit eigenlijk vrij makkelijk omdat je voorbeeld menu' s had die je kon maken/eten. Op de tweede dag merkte ik dat mijn lichaam al aan het ontgiften was. Ik kreeg enorme hoofdpijn en voelde me futloos en slap. De derde dag was ook wel even af zien.. We hadden een borrel met vrienden. Zij schoven een luxe borrel plank naar binnen en ik zat met lange tanden aan een rauwe paprika en wat sla. Maar alles voor een goed doel! Tijdens de sapkuur drink je ongeveer 6 sapjes per dag, 3 ontgifting shotjes, soep en verse kruidenthee. De smaak van de sapjes was heel goed te doen en ik merkte dat mijn hongergevoel ook echt mee viel. Na 2 dagen sapjes viel het me op dat ik steeds meer energie had om mijn dag door te komen. Ik ondernam veel meer activiteiten met jazz en ik voelde me helder in mijn hoofd.  Met vlagen kon ik soms wel wat licht misselijk zijn maar de nare bijwerkingen vond ik gelukkig erg meevallen. Ik merk na de kuur dat mijn huid egaler is, mijn voorkeur naar slechte voeding minder is en dat ik minder vermoeid ben. Wat een extra prettige bijkomstigheid is, is dat ik na de kuur 2,5 kg af ben afgevallen. Kan nooit kwaad na het baren van een baby. :-) ! Ik ben erg enthousiast over de sap kuur en haar resultaten en ben ook van plan hem zeker 1 keer per jaar te herhalen. Ben jij ook benieuwd wat een sap kuur voor je kan betekenen kijk dan op onderstaande link.

https://www.sap.je/winkel/kuur/plus-kuur/sapkuur-3-dagen/

Proost!

Snap

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij joyful.motherhood?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.