Snap
  • Gezond
  • eten
  • afvallen
  • gezond
  • fit
  • dieet
  • gewicht
  • en
  • Zonder
  • vitaal

Een fitte en vrolijke mama

Willen we niet allemaal een fitte en vrolijke mama zijn? Ik denk het wel, maar zoals je wellicht zult begrijpen gaat dat niet vanzelf… Een fitte en vrolijke mama kun je worden door gezonde keuzes te maken die je vitaliteit zullen vergroten. Dat gaat niet alleen om je gewicht, want er zijn ook best wat slanke mama’s die niet fit en vrolijk zijn. Die zogenaamd ‘geluk’ hebben omdat ze bijna alles kunnen eten zonder aan te komen. Maar word je daar fit en vrolijk van? Nee, niet echt. Ook voor die mama's geldt, kijk waar je een stap vooruit kunt zetten naar een gezonde leefstijl. Iedereen zal erop  vooruit gaan!

Gezonde informatie

Er is steeds meer aandacht voor gezondheid en fit zijn, dat vind ik top! Alleen zal het je niet ontgaan zijn dat er zoveel informatie is die soms zelfs tegenstrijdig is, dat je nog niet weet wanneer je nu gezonde keuzes maakt. Stap 1 is dan ook altijd eerst kijken waar je nu staat en wat voor jou een stap vooruit is. Voor de één is de stap van frisdrank naar water drinken een mooie stap. Voor de ander die zo goed als geen calorieën of kunstmatige zoetstoffen binnenkrijgt, is bijvoorbeeld meer groenten en fruit eten een goede stap. In ieder geval is de basis je fundering! Als je daarmee begint dan heb je een belangrijke stap gezet van waaruit je verder kunt gaan bouwen!

Gezond kiezen heeft zoveel voordelen

Naast dat je met gezonde keuzes een blijvend gezond gewicht bereikt en fitter wordt, is het als mama ook belangrijk om een goed voorbeeld voor je kroost te zijn. Dat betekent heus niet dat er nooit meer iets lekkers gegeten mag worden. Als je ontspannen met eten omgaat, ben je ook een goed voorbeeld ;-) Het gaat allemaal om de balans vinden. En dat is zeker voor 80% gezonde en verantwoorde keuzes maken en daarnaast ruimte voor lekkers dat minder verantwoord is. Zorg dan wel dat je de tijd neemt om er bewust van te genieten. Het is zonde als je een zak chips voor de TV leeg eet en daarna je afvraagt welke smaak het eigenlijk was.

Voordelen van een gezonde leefstijl

* Je krijgt goede voedingsstoffen binnen en wordt fitter en vitaler.* Is gericht op het aanleren van een gezonde leefstijl.* Is gericht op lange termijneffect zonder jojo-en.* Je leert wat een gezonde basis is.* Je behoudt een goede stofwisseling en dat is erg belangrijk als je een blijvend gezond gewicht wilt bereiken.* Je leert bewust kiezen, bewust eten en bewust zondigen.* Je wordt je bewuster van wat je in je mond stopt en wat het fysieke en mentale effect is.* Je leert weer ontspannen met eten omgaan.* Door uit de dieetmodus te stappen en te ontdekken dat je met gewoon en voldoende eten kunt afvallen, krijg je vertrouwen in jezelf.

Je kunt naar mijn mening alleen naar een blijvend gezond gewicht als je je leefstijl aanpakt.

Informatie

Ik hoop dat jij beseft wat een gezonde leefstijl voor jou en je gezin kan betekenen!Wil je meer tips en informatie, neem een kijkje op mijn website www.health2happiness.nl

Op facebook ben ik te vinden via: https://www.facebook.com/Health2Happiness 

Gezonde groetjes en een fijn weekend!

XOMandy

Alles heeft een reden, maar laat jouw reden geen excuus zijn voor het maken van verkeerde keuzes!